Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Oviolimpiai küzdelem Kapuváron

A kapuvári Széchenyi István Általános Iskola adott otthont az idei oviolimpiának. A hagyomány néhány év kitérő után, tavaly éledt újjá közös akaratból. – A feladatokat alaposan begyakoroltátok, így nincs más hátra, mint hogy jól érezzétek magatokat – hangzott a biztató vezényszólam.

Az első helyezett csapat minden évben megkapja a serleget, így egy esztendőn át büszke birtokosa lehet a győzelmet jelképező tárgynak. Amennyiben jövőre más csoport teljesít a legjobban, a vándorkupa őket fogja emlékeztetni a jó hangulatú találkozóra. A győzteseken kívül valamennyi gyermek nyertes, akik ráadásul kisebb tárgyjutalomban részesülnek. A kapuvári önkormányzat felajánlásából idén is ajándékokat vásároltak a kicsiknek: játékokat, könyveket, müzliszeletet stb.
Ritkán adódik olyan alkalom, hogy ilyen sok gyerek jelenjen meg egy időben közös programon – mondta Boros Imréné. A tizenhét csoportból ezen a rendezvényen csak a nagyobbak vettek részt, de akkor is sokan összejöttek az óvodások közül. Kapuvárról a központi, a gartai, a lakótelepi és a házhelyi óvodások, a tagintézményekből pedig a veszkényi, a vitnyédi és az osli gyermekek. A babótiak a sorozatos megbetegedések miatt nem tudtak benevezni az idei a versenyre. Csupa mosolygós, vidám, kipirult arcú versenyzők küzdöttek egymással a tornateremben. A felszabadult hangulat nemcsak a gyerekekre, hanem az óvónőkre is átragadt – mesélte az óvodavezető. Az óvodában mindennap foglalkoznak a kicsik mozgásfejlesztésével, de az ilyen programokkal az egész család figyelmét ráirányítják a sport jelentőségére. A résztvevők a fizikai teljesítmény mellett megtanulják a versenyszámokra vonatkozó szabályokat is. Az összejövetel további előnye, hogy élő, tartalmas kapcsolat van a befogadó iskola és az óvoda között. Az oviolimpia sorversenyeire sokat gyakoroltak a gyerekek, a szülők pedig a pálya széléről szurkolhattak csemetéiknek.
Biczó Kálmán kettős minőségében volt jelent a rendezvényen, hiszen a kapuvári tankerület vezetője megtekintette kisfiát, aki a gartai „Fehér tündérrózsa” csoporttal vett részt a küzdelemben. A gyermek a hét elején még gyengélkedett, de az oviolimpia idejére minden erejét összeszedte. Otthon kisebb testvérével gyakorolta a feladatokat.
– Nagy örömömre szolgál, hogy évről évre meghívást kapok az oviolimpiára – mondta Biczó Kálmán. A kapuvári tankerület vezetője szerint szükség van az ilyen kezdeményezésekre. Pappné Höfler Erika a „motorja” a kapuvári oviolimpiának, aki nagy erőbedobással szervezi az összejövetelt, de az óvónők is sokat foglalkoztak a gyerekekkel. A mostani nagycsoportosok jövőre már első osztályosok lesznek, ezért nem mindegy, hogy milyen fizikai állapotban kezdik meg az iskolás éveket.

Beküldés dátuma: 2015. 04. 07.

Kapcsolódó hírek

  • Gartai jubileumi emlékév

    Búcsúi szentmisével vette kezdetét Kapuvár és Garta egyesítésének 100. évfordulója, Garta alapításának 360.

További hírek

DANUBIUS play