Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Oviolimpia - immár negyedszer - Ikrényben

Hét település képviseltette magát az  ovisoknak szervezett rangadón a “Rábcatorok” Kulturális és Sportközpontban. Az évek óta visszatérő programon valódi versenydrukk alakul ki a résztvevők, valamint az őket kísérő szülők között - mondta az ikrényi polgármester, aki úgy tapasztalta, hogy a pici gyermekek a felnőttekhez hasonló elszántsággal küzdenek a helyezésekért és a pontszámokért. Ikrény a mozgás különböző válfajainak ad otthont a minden igényt kielégítő sportcsarnokában: magyar-szlovák futsalválogatott mérkőzés, nemzetközi kézilabdatornája, öt kontinens részvételével megrendezett légfegyveres torna, modern tánc országos elődöntője, keleti harcművészetek bemutatója, futball stb. Pályázati pénzből kétrészes szabadtéri röplabdapályáját építettek,  melyen akár megyei mérkőzéseket is tarthatnak. Gergó András úgy tapasztalta, hogy egyre többen kocognak kedvtelésből a sportpályán és környékén, de gondoltak a gördeszkásokra is, mert az önkormányzat útjainak rendbehozatalával az ő mozgásukat is segítenék. - Ennél szerintem jobb nincsen, mert valamennyi csapattag azért jön Ikrénybe, hogy versenyezzen, és nemcsak vendégként érkezik, hanem jól érzi magát a csarnokban - fogalmazott a település vezetője.

Kara Ákos, a közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy a megye szűkös anyagi helyzete ellenére is képes támogatást nyújtani az ehhez hasonló összejövetelekhez. A találkozó jó alkalom arra, hogy a különböző települések óvodái kölcsönösen ismerjék egymás tevékenységét, és a gyerekek megmutathassák képességeiket. Az alelnök a megyei önkormányzat tagjaként azt tűzte ki célul, hogy támogatja az oktató-nevelő intézmények  értékteremtő munkáját. - Egészségesek, jókedvűek lesznek a gyerekek, megtanulják a sikert, esetleg a kicsi kudarcot is elviselni - fogalmazott Kara Ákos.

Antolovics Adél volt profi kosárlabdázó az ikrényi sportcsarnok működtetésének új koncepcióját ismertette kollégánkkal. Elsődleges céljuk, hogy minél több sportrendezvényt szervezzenek a létesítményben, s ne csak a helyiek, de a tágabb kistérségből is érkezzenek ide csoportok. Élettel töltenék meg a szabvány kézilabda-pályánál is nagyobb méretű, nemzetközi rendezvények lebonyolítására alkalmas, kb. 1500 férőhelyes sportcsarnokot, s mivel közel van a megyeszékhely, várják a győrieket is. Szívesen adnak helyet a kézilabda- vagy kosármérkőzéseknek, illetve teremben játszott nagypályás labdarúgásnak. Az ügyvezető mindamellett, hogy szeretné növelni a létesítmény kihasználtságát, az egészséges életmód felé terelné a  fiatalságot. A mostani kistérségi oviolimpia után hasonló nagyságrendű versenyt terveznek az iskolásoknak, májusban pedig kétnapos röplabdatornát bonyolítanak le az intézmény falai között.

Farkasné Kovács Andrea, a Napsugár Napköziotthonos Tagóvoda vezetője arról beszélt, hogy közel száz gyermek küzdött egymással az oviolimpián. A sportágak között szerepelt egyéni és sorverseny: maratoni- és gyorsfutás, kislabdahajítás, kosárlabdadobás, valamint előre tervezett csapatfeladatok. A negyedik alkalommal megrendezett oviolimpián ügyességi és váltóversenyeken bizonyították gyorsaságukat az abdai, a börcsi, a bezi, a fehértói, a győrsövényházi, a kónyi és az ikrényi csapatok.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.