Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvatosan a szabadtéri tűzgyújtással

Jelenleg nincs érvényben országos tűzgyújtási tilalom, de nem árt a fokozott óvatosság, mert egyre több, főzéssel egybekötött szabadtéri rendezvényt tartanak a környékünkön is.

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség két járás területét fedi le, ezért a hivatásos tűzoltók Csorna,  Kapuvár és Beled környékén látják el feladataikat. Rácz Imre tűzoltó alezredes szerint a személyi és technikai feltételek adottak a tűzesetek, a balesetek felszámolására, valamint a műszaki beavatkozásokhoz. A kirendeltségvezető tizennyolc olyan esetről tudott beszámolni, melynek során szabadtéri tűzhöz vonultak ki nemrégiben. A tűzesetek többsége emberi gondatlanságból keletkezett vagy elhanyagolt, gondozatlan területeken lobbant lángra a kipattanó szikra. Ilyenkor a tulajdonossal, illetve a földhasználóval szemben indul eljárás – mondta Rácz Imre. Amennyiben az önkormányzat úgy szabályozza a kertekben történő hulladékégetést, hogy engedélyezi azt, akkor bárki megszabadulhat ily módon a felesleges gyomoktól. A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség állománytábla szerinti létszáma 95 fő. Rácz Imre elmondta: a jelentkezők felvételével a megyei katasztrófavédelmi kirendeltség humán szolgálata foglalkozik, de ők is szívesen útbaigazítják az érdeklődőket.

Beküldés dátuma: 2014. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.