Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvatosan a szabadtéri tűzgyújtással

Jelenleg nincs érvényben országos tűzgyújtási tilalom, de nem árt a fokozott óvatosság, mert egyre több, főzéssel egybekötött szabadtéri rendezvényt tartanak a környékünkön is.

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség két járás területét fedi le, ezért a hivatásos tűzoltók Csorna,  Kapuvár és Beled környékén látják el feladataikat. Rácz Imre tűzoltó alezredes szerint a személyi és technikai feltételek adottak a tűzesetek, a balesetek felszámolására, valamint a műszaki beavatkozásokhoz. A kirendeltségvezető tizennyolc olyan esetről tudott beszámolni, melynek során szabadtéri tűzhöz vonultak ki nemrégiben. A tűzesetek többsége emberi gondatlanságból keletkezett vagy elhanyagolt, gondozatlan területeken lobbant lángra a kipattanó szikra. Ilyenkor a tulajdonossal, illetve a földhasználóval szemben indul eljárás – mondta Rácz Imre. Amennyiben az önkormányzat úgy szabályozza a kertekben történő hulladékégetést, hogy engedélyezi azt, akkor bárki megszabadulhat ily módon a felesleges gyomoktól. A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség állománytábla szerinti létszáma 95 fő. Rácz Imre elmondta: a jelentkezők felvételével a megyei katasztrófavédelmi kirendeltség humán szolgálata foglalkozik, de ők is szívesen útbaigazítják az érdeklődőket.

Beküldés dátuma: 2014. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

  • Kapuvári ÍzvadÁszok: Magyaros ételeikkel hetedszer is sikert arattak Rómában

    Az ÍzvadÁszok csapata hetedik alkalommal főzött a szegényeknek Rómában, ahol a szokásosnál is nagyobb tömeg és szigorúbb ellenőrzés, lezárt utcák, terek, gyülekező külföldi tévéstábok jelezték, hogy valami rendkívüli történik: a temetés előtt három napig tízezrek imádkozhattak az elhunyt XVI.

További hírek

DANUBIUS play