Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ösztöndíjas hallgatók

A helyben élő, de más településen felsőfokú tanulmányokat folytató diákok megsegítésére hozta létre 1997-ben a város önkormányzata a Csornai Ösztöndíj Közalapítványt azzal a céllal, hogy a diploma megszerzése után ittmaradásra ösztökélje a fiatalokat, de sajnos az elmúlt években mindössze négy-öt hallgató tudott elhelyezkedni Csornán - tudtuk meg Némethné Fülöp Terézia kuratóriumi elnöktől. Mivel a település nem dúskál a képzett szakemberek foglalkoztatására alkalmas munkahelyekben, változtatni kellett a pályázat eredetileg kiírt feltételein. Az egymillió forint alaptőkével létrehozott alapítvány kuratóriumának döntése értelmében legalább a 3,5-es tanulmányi átlagot elért, s nem azonos szakterületet választó hallgatókat részesítik a csekély mértékű, nem egészen egy esztendőn át nyújtott havi 3.500 forint anyagi támogatásban. Az elnök megköszönte az eddig beérkezett segítséget, és elmondta, hogy továbbra is számítanak a csornai polgárok, illetve vállalkozók pénzbeli adományaira.

Dr. Turi György polgármester elmondta, hogy idén négy tanulónak ítélték oda a támogatást, s a korábbiakhoz hasonlóan, most is többségben vannak a szorgalmas hölgyek: Nagy Barbara a veszprémi Pannon Egyetem német nyelv, irodalom és kultúra mesterképzésén vesz részt (nem tudott megjelenni az ünnepségen).

Nagy Brigitta a budapesti Gazdasági Főiskola pénzügyi és számviteli karának zalaegerszegi intézetében tanul gazdálkodás és menedzsment szakon. Tüske Gábor a győri Széchenyi István Egyetem műszaki tudományi karán gépészmérnöki tanulmányokat folytat, Visy Petra pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem pszichológia szakos hallgatója.

Beküldés dátuma: 2010. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.