Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ösztöndíjas hallgatók

A helyben élő, de más településen felsőfokú tanulmányokat folytató diákok megsegítésére hozta létre 1997-ben a város önkormányzata a Csornai Ösztöndíj Közalapítványt azzal a céllal, hogy a diploma megszerzése után ittmaradásra ösztökélje a fiatalokat, de sajnos az elmúlt években mindössze négy-öt hallgató tudott elhelyezkedni Csornán - tudtuk meg Némethné Fülöp Terézia kuratóriumi elnöktől. Mivel a település nem dúskál a képzett szakemberek foglalkoztatására alkalmas munkahelyekben, változtatni kellett a pályázat eredetileg kiírt feltételein. Az egymillió forint alaptőkével létrehozott alapítvány kuratóriumának döntése értelmében legalább a 3,5-es tanulmányi átlagot elért, s nem azonos szakterületet választó hallgatókat részesítik a csekély mértékű, nem egészen egy esztendőn át nyújtott havi 3.500 forint anyagi támogatásban. Az elnök megköszönte az eddig beérkezett segítséget, és elmondta, hogy továbbra is számítanak a csornai polgárok, illetve vállalkozók pénzbeli adományaira.

Dr. Turi György polgármester elmondta, hogy idén négy tanulónak ítélték oda a támogatást, s a korábbiakhoz hasonlóan, most is többségben vannak a szorgalmas hölgyek: Nagy Barbara a veszprémi Pannon Egyetem német nyelv, irodalom és kultúra mesterképzésén vesz részt (nem tudott megjelenni az ünnepségen).

Nagy Brigitta a budapesti Gazdasági Főiskola pénzügyi és számviteli karának zalaegerszegi intézetében tanul gazdálkodás és menedzsment szakon. Tüske Gábor a győri Széchenyi István Egyetem műszaki tudományi karán gépészmérnöki tanulmányokat folytat, Visy Petra pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem pszichológia szakos hallgatója.

Beküldés dátuma: 2010. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.