Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ösztöndíjas hallgatók

A helyben élő, de más településen felsőfokú tanulmányokat folytató diákok megsegítésére hozta létre 1997-ben a város önkormányzata a Csornai Ösztöndíj Közalapítványt azzal a céllal, hogy a diploma megszerzése után ittmaradásra ösztökélje a fiatalokat, de sajnos az elmúlt években mindössze négy-öt hallgató tudott elhelyezkedni Csornán - tudtuk meg Némethné Fülöp Terézia kuratóriumi elnöktől. Mivel a település nem dúskál a képzett szakemberek foglalkoztatására alkalmas munkahelyekben, változtatni kellett a pályázat eredetileg kiírt feltételein. Az egymillió forint alaptőkével létrehozott alapítvány kuratóriumának döntése értelmében legalább a 3,5-es tanulmányi átlagot elért, s nem azonos szakterületet választó hallgatókat részesítik a csekély mértékű, nem egészen egy esztendőn át nyújtott havi 3.500 forint anyagi támogatásban. Az elnök megköszönte az eddig beérkezett segítséget, és elmondta, hogy továbbra is számítanak a csornai polgárok, illetve vállalkozók pénzbeli adományaira.

Dr. Turi György polgármester elmondta, hogy idén négy tanulónak ítélték oda a támogatást, s a korábbiakhoz hasonlóan, most is többségben vannak a szorgalmas hölgyek: Nagy Barbara a veszprémi Pannon Egyetem német nyelv, irodalom és kultúra mesterképzésén vesz részt (nem tudott megjelenni az ünnepségen).

Nagy Brigitta a budapesti Gazdasági Főiskola pénzügyi és számviteli karának zalaegerszegi intézetében tanul gazdálkodás és menedzsment szakon. Tüske Gábor a győri Széchenyi István Egyetem műszaki tudományi karán gépészmérnöki tanulmányokat folytat, Visy Petra pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem pszichológia szakos hallgatója.

Beküldés dátuma: 2010. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.