Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ősztől az óvodaépület új szárnyában is megkezdődhet a munka

Mozgásfejlesztő játékok beszerzésére nyert több mint 100 ezer forintot a beledi óvoda. Gerencsérné Németh Erikától megtudtuk: szeretnék élettel megtölteni a jelenleg használaton kívüli óvodaépületet, úgy, hogy a bölcsődéseket is ott helyeznék el.

A beledi óvoda nemrég vette át a fővárosban a Forever Kids „Gyermek Egészséges Életmód” pályázatán nyert 108 ezer forintról szóló csekket. Az intézményben örömmel teszik ki látható helyre a sikeres projektet tanúsító táblát, mely egy éven át „hirdeti”, hogy a Forever támogatásában részesültek.
– Az összeget az április 25-én megrendezésre kerülő térségi ovi olimpiára szeretnénk felhasználni – fogalmazott Gerencsérné Németh Erika. Mozgásfejlesztő eszközöket, tornaszőnyegeket vásárolnak, továbbá a részt vevő csapatok megvendégelésére fordítják az elnyert összeget.
Dr. Tanayné Szalai Márta a tavaly októberi egészségnapon ajánlotta az óvodavezető figyelmébe a pályázati lehetőséget, de első körben nem sikerült megszerezniük. A belediek azonban nem csüggedtek, ezért újult erővel adták be másodszorra, ami már pozitív visszajelzést kapott.
Gerencsérné Németh Erika is részt vett a Csornán megrendezett, bölcsődei férőhelyek bővítéséről szóló államtitkári tájékoztatón, amelyen a beledi óvodavezető sok hasznos információhoz jutott.
Az önkormányzat nemrég 40 millió forintot kapott a Belügyminisztériumtól az óvoda azon szárnyának felújítására, melynek korszerűsítése a korábban ismertetett okok miatt nem fejeződött be. A jelenleg használaton kívüli épületrészben a konyhától kezdve a fejlesztőszobán át két óvodai csoport is működött annak idején.
A felújítás során az új épületrészben kap helyet még egy csoportszoba, tornaszoba szertárral, fejlesztőhelyiség, sószoba és nevelői szoba, valamint a melegítőkonyha. A bölcsődei csoport kialakítása is ezen épületrészben kerül kialakításra. Jelenleg a Beledi Egyesített Szociális Központban működő Családi Bölcsőde látja el a 2-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását.

– Bízunk abban, hogy az új épületszárny mielőbb elkészül, és ismét birtokba vehetjük az épület egészét – mondta az óvodavezető.

Beküldés dátuma: 2017. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Életre kelt a múlt a kastélyban

  Hajnali öt után zárta be kapuit a beledi Barthodeiszky-kastély, miután az utolsó vendégek is távoztak.

 • Iskolába hívogató programok a Széchenyiben

  Zenés bemelegítővel indult a „Fel a tornacipővel! elnevezésű rendezvény a csornai Széchenyiben.

 • Önkormányzati segítség az egyházaknak

  A beledi önkormányzat döntése alapján 2017-ben egyenként hatszázezer forint egyszeri támogatásban részesül a beledi és a vicai római katolikus, valamint a beledi evangélikus egyházközség.

 • Óvodások vízműlátogatása

  A Pannon-Víz Zrt. munkatársai rendszeres időközönként találkoznak a kisiskolásokkal és az óvodásokkal, ezért nemcsak a víz világnapja alkalmával, hanem más helyzetben is szívesen megmutatják a fiataloknak a vízmű működését.

 • Nívós megyei verseny Téten

  A Szigetközről Kapuváron át Pannonhalmáig, továbbá Győrből és a környékbeli településekről érkeztek diákok a 25.