Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ősztől az óvodaépület új szárnyában is megkezdődhet a munka

Mozgásfejlesztő játékok beszerzésére nyert több mint 100 ezer forintot a beledi óvoda. Gerencsérné Németh Erikától megtudtuk: szeretnék élettel megtölteni a jelenleg használaton kívüli óvodaépületet, úgy, hogy a bölcsődéseket is ott helyeznék el.

A beledi óvoda nemrég vette át a fővárosban a Forever Kids „Gyermek Egészséges Életmód” pályázatán nyert 108 ezer forintról szóló csekket. Az intézményben örömmel teszik ki látható helyre a sikeres projektet tanúsító táblát, mely egy éven át „hirdeti”, hogy a Forever támogatásában részesültek.
– Az összeget az április 25-én megrendezésre kerülő térségi ovi olimpiára szeretnénk felhasználni – fogalmazott Gerencsérné Németh Erika. Mozgásfejlesztő eszközöket, tornaszőnyegeket vásárolnak, továbbá a részt vevő csapatok megvendégelésére fordítják az elnyert összeget.
Dr. Tanayné Szalai Márta a tavaly októberi egészségnapon ajánlotta az óvodavezető figyelmébe a pályázati lehetőséget, de első körben nem sikerült megszerezniük. A belediek azonban nem csüggedtek, ezért újult erővel adták be másodszorra, ami már pozitív visszajelzést kapott.
Gerencsérné Németh Erika is részt vett a Csornán megrendezett, bölcsődei férőhelyek bővítéséről szóló államtitkári tájékoztatón, amelyen a beledi óvodavezető sok hasznos információhoz jutott.
Az önkormányzat nemrég 40 millió forintot kapott a Belügyminisztériumtól az óvoda azon szárnyának felújítására, melynek korszerűsítése a korábban ismertetett okok miatt nem fejeződött be. A jelenleg használaton kívüli épületrészben a konyhától kezdve a fejlesztőszobán át két óvodai csoport is működött annak idején.
A felújítás során az új épületrészben kap helyet még egy csoportszoba, tornaszoba szertárral, fejlesztőhelyiség, sószoba és nevelői szoba, valamint a melegítőkonyha. A bölcsődei csoport kialakítása is ezen épületrészben kerül kialakításra. Jelenleg a Beledi Egyesített Szociális Központban működő Családi Bölcsőde látja el a 2-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását.

– Bízunk abban, hogy az új épületszárny mielőbb elkészül, és ismét birtokba vehetjük az épület egészét – mondta az óvodavezető.

Beküldés dátuma: 2017. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.