Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Összefognak a szülők

A csornai Farkasné Tompos Anita férje révén került 2001-ben  Tétre, az óvoda szülői munkaközösségének pedig idestova három éve a tagja. A kétgyermekes anyuka kislánya óvodáskorú, de korábban fia is a téti intézményben nevelkedett. Az óvónőkkel jó kapcsolatot ápoló Anita szerint a szülői munkaközösség betölti szerepét, s  szívesen csatlakoztak a  Szülők a játszótérért elnevezésű közösséghez, mely régebb óta jótékonykodik. Első rendezvényüket is velük együtt szervezték, és leszűrve a bábszínházi tapasztalatokat, úgy döntöttek, hogy folytatják a kezdeményezést. A március végi süteményvásárral egybekötött színházi előadás után közepes érdeklődés mutatkozott Téten. Farkasné Tompos Anita szerint az emberek nehezen mozdulnak ki otthonról, amiért részben az időjárás is felelős. A program mérlege mindent egybevetve pozitív, és ami a legfontosabb, hogy a gyerekek nagyon jól érezték magukat. Mivel Anita kislánya hamarosan elsőbe megy, ezért reméli, hogy önként vállalt tisztsége az óvodás gyermekek szülei körében felmenőágon öröklődik. Az anyukát az iskolában is „meg fogja találni” a közösségi munka, hiszen abszolút nyitott az ilyen jellegű dolgokra.
Az erdélyi származású Gyulai Gabriella párjával levelezés útján ismerkedett meg, s közel tíz éve élnek Téten. A külföldi munkavállalóként egy ideig Izraelben dolgozó fiatalok a közel-keleti országban is a család és az összetartás erejét figyelték meg. A kiscsoportos óvodás édesanyja szintén tagja a téti szülői munkaközösségnek, hisz Szatmárnémetiben is a segítségnyújtást tapasztalta. A könyvelői szakképesítéssel rendelkező hölgy elmondta, hogy lassan a 400 ezer forintot is meghaladja a gyűjtés, mely a szülők adományaiból jött össze, a polgármesteri hivataltól pedig szóbeli ígérettel rendelkeznek az összeg pótlására. Három óvodai játékot már meg is rendeltek, s ezeket a tavasz során fogják átadni a gyerekeknek. – Most hívom fel a kedves szülők figyelmét, hogy tereprendezést lesz az óvoda udvarán, és oda is mindenkit szeretettel várunk – mondta az anyuka
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.