Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Összefognak a szülők

A csornai Farkasné Tompos Anita férje révén került 2001-ben  Tétre, az óvoda szülői munkaközösségének pedig idestova három éve a tagja. A kétgyermekes anyuka kislánya óvodáskorú, de korábban fia is a téti intézményben nevelkedett. Az óvónőkkel jó kapcsolatot ápoló Anita szerint a szülői munkaközösség betölti szerepét, s  szívesen csatlakoztak a  Szülők a játszótérért elnevezésű közösséghez, mely régebb óta jótékonykodik. Első rendezvényüket is velük együtt szervezték, és leszűrve a bábszínházi tapasztalatokat, úgy döntöttek, hogy folytatják a kezdeményezést. A március végi süteményvásárral egybekötött színházi előadás után közepes érdeklődés mutatkozott Téten. Farkasné Tompos Anita szerint az emberek nehezen mozdulnak ki otthonról, amiért részben az időjárás is felelős. A program mérlege mindent egybevetve pozitív, és ami a legfontosabb, hogy a gyerekek nagyon jól érezték magukat. Mivel Anita kislánya hamarosan elsőbe megy, ezért reméli, hogy önként vállalt tisztsége az óvodás gyermekek szülei körében felmenőágon öröklődik. Az anyukát az iskolában is „meg fogja találni” a közösségi munka, hiszen abszolút nyitott az ilyen jellegű dolgokra.
Az erdélyi származású Gyulai Gabriella párjával levelezés útján ismerkedett meg, s közel tíz éve élnek Téten. A külföldi munkavállalóként egy ideig Izraelben dolgozó fiatalok a közel-keleti országban is a család és az összetartás erejét figyelték meg. A kiscsoportos óvodás édesanyja szintén tagja a téti szülői munkaközösségnek, hisz Szatmárnémetiben is a segítségnyújtást tapasztalta. A könyvelői szakképesítéssel rendelkező hölgy elmondta, hogy lassan a 400 ezer forintot is meghaladja a gyűjtés, mely a szülők adományaiból jött össze, a polgármesteri hivataltól pedig szóbeli ígérettel rendelkeznek az összeg pótlására. Három óvodai játékot már meg is rendeltek, s ezeket a tavasz során fogják átadni a gyerekeknek. – Most hívom fel a kedves szülők figyelmét, hogy tereprendezést lesz az óvoda udvarán, és oda is mindenkit szeretettel várunk – mondta az anyuka
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.