Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Országos sikereket értek el a csornai Hunyadi diákjai

Felemásra sikeredett a tanév a koronavírus-járvány miatt, így a versenyek is a megszokottól eltérően alakultak a csornai Hunyadi János Technikumban. 2020 őszén, sőt még idén januárban is a korábbi tanévben elmaradt megmérettetéseket pótolták be. A versenyeken elért plusz pontok a továbbtanulás miatt különösen fontosak a diákoknak.

A Teöreök Aladár gépíró és szövegszerkesztő verseny őszi, illetve tavaszi fordulóján országos első-második helyezéseket értek el a diákok, közülük pedig többen „hibátlansági éremmel” térhettek haza, ami azt jelenti, hogy egyetlen alkalommal sem tévedtek a gépelésben.
Az előző tanévben elmaradt Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyt 2020 őszén tartották meg, melyen megyei első helyezett lett az egyik hunyadis fiatal. Ez számára országos tizenhetedik helyet jelent, de a nemrég lezajlott idei megmérettetésen is hasonlóan szép eredmények születtek a kilenc-tíz-tizenegyedik évfolyamon – mondta Kovács Istvánné.
A rendvédelmisek legutóbbi csapatversenyei elmaradtak, de még mindig el lehet mondani, hogy országosan a Hunyadi diákjai a legjobbak. A belügyi-rendészeti ismeretekből három tanuló jutott be az országos tanulmányi verseny döntőjére.
A pedagógiás középiskolások hosszú évtizedek óta az ország élvonalába tartoznak. Az iskolai forduló a szokásos módon zajlott, az országos döntő írásbelijét pedig online formában tartották meg, a szóbeli viszont elmaradt. Utóbbit kicsit sajnálják, mert mindig jól veszik az akadályt a szóbelin a hunyadisok, de így is szép eredmények születtek.
Az iskola igazgatója az egyéb versenyek közül megemlítette a rajz- és fotópályázatokat, a fenntarthatósági témahét keretében pedig megkapták a megye legaktívabb iskolája címet. Az ősszel elindított sportversenyek a járvány miatt viszont nem folytatódhattak.

Beküldés dátuma: 2021. 07. 19.

Kapcsolódó hírek

  • Ünnepi megemlékezés Csornán

    Csorna város önkormányzata Petőfi Sándor emlékművénél tartott ünnepi megemlékezést az 1848/49-es szabadságharc 176.

További hírek

Hirdetés