Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Országos pékverseny Kapuváron

Németh Csóka Gábor alpolgármester a városházán tartott ünnepélyes eredményhirdetésen reményét fejezte ki annak érdekében, hogy  megbecsülés övezi a pék szakma képviselőit a jövőben. Véleménye szerint minden tanuló nyert a vetélkedővel, hiszen bővíthette szakmai tudását. Modok Jenő titkár a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Agrárkamara szakmák elismertségében betöltött szerepvállalását dicsérte. Nézete szerint legalább ekkora feladat hárul azokra a képzőintézményekre, ahol az iparosokat oktatják. Arról pedig, hogy az inasok milyen mesterekké válnak, a végső véleményt a fogyasztó mondja ki. A háromnapos megmérettetés végén az egyes szakaszokat Werli József, a versenybizottság elnöke értékelte: A leendő pékeknek az írásbeli feladatmegoldás általában nem az erőssége, de idén az 51 százalék feletti teljesítmény a bírálókat kellemes meglepetésként érte, melyből arra a következtetésre jutottak, hogy jó évjárattal állnak szemben. A fiatalok a gyakorlati példák során kiegyensúlyozott termékminőséget állítottak elő, és a szóbelin is megfeleltek az elvárásoknak.
Akinek az összteljesítménye elérte a 71 százalékot, az tulajdonképpen letette a szakmunkásvizsgát. Az 51 és 71 pont közötti szintet elérő eldöntheti, hogy elfogadja-e a versenyen kapott minősítést,  vagy bízva a jobb eredményben, a képzés befejezésekor társaival együtt újból levizsgázik. A Kapuváron megrendezett pékversenyen tizenheten értek el 71-nél nagyobb pontszámot, s köztük volt a bevezetőben említett Berta Csaba. A kapuvári iskola tanulójának nagyon jól sikerül az elméleti rész, a szóbelin pedig két tételt kapott. A Berg Gusztáv-os diák kijelentette: gyakorlati tudását eddigi helyén szeretné tovább csiszolni.
Nagyné Szabó Nikoletta igazgató megköszönte a szervezésben résztvevő kollégák segítségét. Az ország tizennégy településének iskolájából neveztek be versenyzők a megmérettetésre. A Kapuváron tartott rendezvény gördülékeny lebonyolítása, valamint az intézmény tanulójának előkelő országos helyezése mind a Berg Gusztáv Szakiskolában folyó szakmai munka elismeréseként értékelhető.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.