Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Országos elődöntőben a beledi és a kónyi csapat

Mindössze egy hónap áll az iskolások rendelkezésére, hogy jól begyakorolják az újabb tízféle mozgásformát, ami Takács Sándor testnevelő tanár szerint egyébként is  jóval nehezebb lesz a megyeinél. Főleg az ügyességi számokra kell felkészülni, mert a területi mérkőzésen kevesebb gyorsasági feladat lesz. Az eddigi tizennyolc versenyző mellett újabb tíz alsós vesz részt az edzéseken, és aki a legügyesebbnek bizonyul, ott lehet az országos válogatón. A továbbjutó vetélytársakról annyit lehet tudni, hogy a beledieknek legalább két szombathelyi, tatabányai vagy Tata környéki  csapattal is összemérik az erejüket. Takács Sándor túl nagy reményeket nem fűzött a játékhoz, hiszen olyan iskolák versenyzői küzdenek meg egymással, akik közül négyen is az országos döntőbe jutottak az utóbbi két évben. A pedagógus már annak is örülne, ha a beledi kisdiákok nem utolsóként fejeznék be a megmérettetést.
Tóth Zsuzsanna, a kónyi iskola megbízott igazgatója örül annak, hogy ilyen sok tanuló jár a felkészítésekre, és büszke a fiatalok teljesítményére. A rábaközi intézmény vezetője nem tudja, hogy miért éppen Kónyra esett a választás, de szívesen látták vendégül a legutóbbi megmérettetés nyolc résztvevőjét a sportcsarnokban. - Mások is érzik, hogy a faluban szeretik a sportot - jegyezte meg az igazgató. Szerinte az is a 85-ös főút mellett elhelyezkedő község előnyére írható, hogy  könnyen megközelíthető. Mintaértékű az az összefogás, amelyet a környező iskolák testnevelői tanúsítottak a verseny lebonyolításával kapcsolatban, a gyerekek pedig sokat dolgoznak a szép eredmény érdekében. Az is sokat lendített a dolgon, hogy a szülők minden támogatást megadnak a pedagógusoknak - hangzott a riportban.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.