Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Önrész hozzáadása nélkül újult meg a kapuvári iskolák informatikai eszközparkja

Budai Imre az intézményfenntartó nevében mondta el gondolatait az átadóünnepség résztvevőinek. Az iskolai épületek állapotát ismerve sok mindenre lehetne költeni a pénzt, de az alpolgármester szerint bűn lett volna kihagyni a száz százalékos támogatással megvalósuló beruházást. Hozzátette: az önkormányzatnak kötelesége kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek a szakmai munka színvonalát erősítik. A most megvásárolt eszközök hozzájárulnak ahhoz, hogy az intézményben tanuló diákok a mai kor színvonalának megfelelő tudással felvértezve hagyják el az iskolát. A fejlesztés azt sem zárja ki, hogy további korszerűsítésre gondoljanak a kapuvári oktatási intézményekben. Függetlenül attól, hogy a jövőben milyen módon változik a finanszírozás, a helyhatóságoknak mindig fontos marad az iskolai nevelés – hangsúlyozta az alpolgármester. “Az intelligens iskolamodell infrastrukturális hátterének kialakítása Kapuváron” című, 53 millió forint támogatást biztosító TIOP-os pályázat megvalósításában sokan közreműködtek: Biczó Kálmán projektkoordinátor, a városháza pénzügyi osztályának dolgozói, és az iskolák munkatársai.
A Berg Gusztáv Szakiskola, a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium valamint a Kapuvár Térségi Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat hét feladatellátási helyére (a Pátzayba-, a Széchenyibe-, a gartai iskolába, továbbá a himodi, a babóti, a szárföldi és a veszkényi tagintézménybe) összesen 69 számítógép és hozzá tartozó monitor, 34 tantermi-csomag (interaktív tábla, notebook, projektor), 1 alkalmazás szerver, valamint szoftver,  ezenkívül szavazó - és wifi-csomag került.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.