Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Önrész hozzáadása nélkül újult meg a kapuvári iskolák informatikai eszközparkja

Budai Imre az intézményfenntartó nevében mondta el gondolatait az átadóünnepség résztvevőinek. Az iskolai épületek állapotát ismerve sok mindenre lehetne költeni a pénzt, de az alpolgármester szerint bűn lett volna kihagyni a száz százalékos támogatással megvalósuló beruházást. Hozzátette: az önkormányzatnak kötelesége kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek a szakmai munka színvonalát erősítik. A most megvásárolt eszközök hozzájárulnak ahhoz, hogy az intézményben tanuló diákok a mai kor színvonalának megfelelő tudással felvértezve hagyják el az iskolát. A fejlesztés azt sem zárja ki, hogy további korszerűsítésre gondoljanak a kapuvári oktatási intézményekben. Függetlenül attól, hogy a jövőben milyen módon változik a finanszírozás, a helyhatóságoknak mindig fontos marad az iskolai nevelés – hangsúlyozta az alpolgármester. “Az intelligens iskolamodell infrastrukturális hátterének kialakítása Kapuváron” című, 53 millió forint támogatást biztosító TIOP-os pályázat megvalósításában sokan közreműködtek: Biczó Kálmán projektkoordinátor, a városháza pénzügyi osztályának dolgozói, és az iskolák munkatársai.
A Berg Gusztáv Szakiskola, a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium valamint a Kapuvár Térségi Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat hét feladatellátási helyére (a Pátzayba-, a Széchenyibe-, a gartai iskolába, továbbá a himodi, a babóti, a szárföldi és a veszkényi tagintézménybe) összesen 69 számítógép és hozzá tartozó monitor, 34 tantermi-csomag (interaktív tábla, notebook, projektor), 1 alkalmazás szerver, valamint szoftver,  ezenkívül szavazó - és wifi-csomag került.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.