Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Önkormányzati tulajdonú cégek éves beszámolói

Általában nagyobb figyelemre számíthatnak a lakosság közérzetét pozitívan befolyásoló önkormányzati intézkedések, mint például a közterületek rendben tartása vagy a távhőszolgáltatás – derült ki Hámori György beszámolójából.

Hámori György úgy vélte, hogy viszonylag könnyű helyzetben van, ha a sajtó a legutóbbi képviselő-testületi ülésről szóló beszámolót várja tőle, hisz a tanácskozás legnagyobb részében az önkormányzat érdekeltségeiben lévő gazdasági társaságok és alapítványok beszámolóit hallgatták meg.
Szép fejlődésen ment át a közel hatvan megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztató Kéz-Mű Nonprofit Közhasznú Kft. A mostani képviselő-testülettel egyidős, és az elején hétmillió forintos árbevételt produkáló Kapukom Kft. mára több mint 200 millió forintnyi forgalmat bonyolító céggé nőtte ki magát úgy, hogy feladatköre azóta  meghétszereződött. A távhőszolgáltatás szintén sok embert érint a városban, ezért kiemelt figyelem övezte a fix árakkal dolgozó, ezért tényleges gazdálkodást nem folytató kft. beszámolóját. A polgármester elégedett a korábban negyven-ötven százalékos veszteséget hozó, ugyanakkor a tavalyi esztendőben korszerűsített távhővezeték-rendszer működésével.
Az önkormányzat a cégek után áttért az alapítványok jelentéseinek tárgyalására. A továbbiakban nem közalapítványként fog működni a Közbiztonságunkért Közrend, Közbiztonság és Bűnmegelőzési, valamint a Kapuvár Lakosainak Egészségéért Közalapítvány.

Hámori György a média által szinte folyamatosan napirenden tartott húsgyár kérdésével kapcsolatban megjegyezte: Először tojjuk meg a tojást, és utána kotkodáljunk, vagyis óvatosan kell bánni az arab befektetői körről elterjedt hírekkel. A település vezetője teljesen nyugodt csak akkor lesz, ha az első műszak felvette a munkát, mert hosszú folyamat előzi meg a gyár esetleges újraindítását. A befektetők szerint is optimális esetben legalább fél év  –  hangzott a nyilatkozatban.
– Reméljük, valóban elindulhat a gyár. Nagyon kívánom a kapuváriaknak, hogy ezt együtt éljük át, és akkor lesz okunk az ünneplésre – mondta a polgármester.

Beküldés dátuma: 2014. 06. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.