Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Önkéntes tűzoltók versenye Csornán

Huszonnégy település ötvennégy raja vett részt a Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság működési területén lévő önkéntes egyesületek versenyén. Rácz Imre tűzoltó alezredes a küzdelem két meghatározó eleméről beszélt: a 800 l/perc teljesítményű kismotorfecskendő szereléséről és a váltófutásról. A díjazottak sorrendje a feladatok időeredményétől, valamint a szerzett pontok értékétől függően jött létre. A verseny végén – a hagyományok szerint – a testvértelepülésekről érkezett szlovák rajok szintén összemérték tudásukat, ezzel is színesítve a rendezvényt. Évekre visszatekintve szinte alig változott az ifjúság részvételi aránya, s csak néhány rajjal csökkent a felnőtt kategóriában induló csapatok száma, viszont örömteli, hogy egyre több gyermek nevez be az első fokozatú versenyre.
A parancsnok az önkéntes tűzoltók jelentőségéről elmondta, hogy főleg olyan területen veszik igénybe a segítségüket, ahol inkább a kézi munkára van szükség, vagy abban az esetben, amikor a hivatásos egységeket hosszabban tartó bevetésre rendelik, ezért szükség van a kiegészítésre. Az önkéntes tűzoltók nagyobb támogatást várnának a kevés pénzzel gazdálkodó önkormányzattól, de Rácz Imre szerint a fenntartó nehéz helyzete ellenére is mindent megtesz az állomány működőképességének biztosítása érdekében.
A csornai önkénteseknek sok munkája volt a felkészüléssel, de  lelkesen részt vesznek a város egyéb rendezvényein is – fogalmazott Márkus Imre parancsnok. – Az elmúlt évben 17 esetben hívtak bennünket a hivatásosok, részben tűzesetekhez, részben pedig megerősített szolgálatra – hangzott a televíziós felvételen. Az önkéntesek vezetője szeretné, ha nagyobb arányú lenne a csapat utánpótlása, ezért az ilyen jellegű rendezvényekkel is próbálják fokozni a jelentkezési kedvet.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.