Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Önkéntes tűzoltók versenye Csornán

Huszonnégy település ötvennégy raja vett részt a Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság működési területén lévő önkéntes egyesületek versenyén. Rácz Imre tűzoltó alezredes a küzdelem két meghatározó eleméről beszélt: a 800 l/perc teljesítményű kismotorfecskendő szereléséről és a váltófutásról. A díjazottak sorrendje a feladatok időeredményétől, valamint a szerzett pontok értékétől függően jött létre. A verseny végén – a hagyományok szerint – a testvértelepülésekről érkezett szlovák rajok szintén összemérték tudásukat, ezzel is színesítve a rendezvényt. Évekre visszatekintve szinte alig változott az ifjúság részvételi aránya, s csak néhány rajjal csökkent a felnőtt kategóriában induló csapatok száma, viszont örömteli, hogy egyre több gyermek nevez be az első fokozatú versenyre.
A parancsnok az önkéntes tűzoltók jelentőségéről elmondta, hogy főleg olyan területen veszik igénybe a segítségüket, ahol inkább a kézi munkára van szükség, vagy abban az esetben, amikor a hivatásos egységeket hosszabban tartó bevetésre rendelik, ezért szükség van a kiegészítésre. Az önkéntes tűzoltók nagyobb támogatást várnának a kevés pénzzel gazdálkodó önkormányzattól, de Rácz Imre szerint a fenntartó nehéz helyzete ellenére is mindent megtesz az állomány működőképességének biztosítása érdekében.
A csornai önkénteseknek sok munkája volt a felkészüléssel, de  lelkesen részt vesznek a város egyéb rendezvényein is – fogalmazott Márkus Imre parancsnok. – Az elmúlt évben 17 esetben hívtak bennünket a hivatásosok, részben tűzesetekhez, részben pedig megerősített szolgálatra – hangzott a televíziós felvételen. Az önkéntesek vezetője szeretné, ha nagyobb arányú lenne a csapat utánpótlása, ezért az ilyen jellegű rendezvényekkel is próbálják fokozni a jelentkezési kedvet.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.