Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Önfeledt játékot, tartalmas programokat ígért az óvodavezető a gyerekeknek

Év közben folyamatosan érkeznek az intézménybe a gyerekek, hiszen különböző időpontban érik el az óvodai érettséget, ezért szeptemberben még nem teljes a létszám Beleden. Egy-egy csoportba huszonhat-huszonhét kisgyermeket várnak az óvónők.

Zökkenőmentesen indult a 2021/2022-es nevelési év a beledi óvodában. Nyolcvanöt kisgyermekkel tervezzük az idei tanévet – fogalmazott Tóthné Tóth Szilva. Három vegyes csoportban fogadják a kicsiket, ami azt jelenti, hogy különböző életkorú óvodással foglalkoznak egy-egy teremben. Beleden húsz nagycsoportos, huszonkettő középsős és negyvenhárom kiscsoportos gyermekkel számolnak.
A tizenkét férőhelyes bölcsődében televíziós forgatásunkkal egy időben kezdte meg egy kisgyermek a közösségbe való beszoktatást, ami nem egy állandó időponthoz kötött, hanem az év során folyamatosan érkeznek a kisgyermekek.
Az óvónők a nevelési év elején arra törekednek, hogy a gyerekek visszaszokjanak a közösségi életbe, hogy a régi és az új gyermekek is aktív tagjai legyenek a csoportnak.
Megkönnyíti a helyzetet a vegyes életkorú közösség, ahol már kialakult egy jól összeszokott csoport – mondta az óvodavezető, aki úgy tapasztalta, hogy a korábban beszoktatott gyerekek izgalommal várják az új jövevényeket és segítik őket mindenben. Szintén ezt a módszert alkalmazzák, ha testvérpár jár az óvodába, mert könnyebben beszoknak a kicsik a nagy testvér jelenlétében, akiknek már ismerős az óvodai környezet.
Tóthné Tóth Szilvia szerint nehezebben szokják meg az óvodát azok a gyermekek, akik közvetlenül a családból kerülnek be a számukra ismeretlen közösségbe, hiszen ők most kezdik egy, a családtól nagyobb létszámú közösségbe való szocializációt, amely rengeteg új élethelyzetet hoz számukra.
– Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy jól érezzék magukat az újonnan érkező gyerekek – jegyezte meg.
Délelőtt kilencig megérkezik minden gyermek. A szabad játékot követően tízóraiznak, a bölcsődében pedig már a reggelit is itt fogyasztják el. Játékos foglalkozások, sok mese és mozgás, énekes játékok színesítik a gyerekek mindennapjait.
Szerencsére a COVID-helyzet lehetővé teszi, hogy a szülők is bekísérjék reggelente az intézménybe a gyerekeket, ezért az óvónők velük együtt szeretnék megtervezni az adott félév programjait. Már szeptemberben közös papírgyűjtést szerveznek, októberben pedig egészséghétre készülnek, hiszen nagyon fontos az egészséges életmódra nevelés az óvoda életében. Tóthné Tóth Szilvia reméli, hogy szép hosszú őszünk lesz, amit sok-sok játékkal, biciklitúrával, kirándulással szeretnének megtölteni.

Beküldés dátuma: 2021. 09. 13.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

Hirdetés