Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Önálló tárlata nyílt a "művészpalántának"

A győri képzőművészeti középiskola tanulóját már alsós korában beíratták szülei a csornai Kerényibe. A festészet tagozatra járó diáknak Szilágyiné Jéger Teréz adta meg a segítséget az induláshoz, a tanórákon pedig Némethné Andorka Klára foglalkozott a tehetséges nebulóval. Nikolettet a színek varázsa és a technikák váltakozása ragadta meg a festészetben, de a grafikától sem idegenkedik. A művészjelölt kedvencei közé tartozik Gustave Courbet francia realista és Frans Hals flamand barokk mester, de szívesen tanulmányozza az impresszionistákat is. A fiatal alkotó szerint az illető személyiségét a legnehezebb visszaadni a portréábrázolásokon. Munkáit egyébként vászonra örökíti meg és olajfestéket használ.

A képzőművészeti technikák közötti különbség nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyik vagy másik eljárás nehéz.
Jól gondolta Nikolett, amikor azt fejtegette, hogy a technikák között ezen a szinten már nem a könnyebbség alapján kell különbséget tenni, hiszen mindenkinek más és más áll jobban kézre. Az eltéréseket nem annyira az alkalmazás nehézségi foka szerint, hanem az alapján érdemes osztályozni, hogy kinek mihez van inkább érzéke, és melyiknek tudja jobban érvényre juttatni az előnyeit, valamint milyen módon képes érzéseit kifejezni.
Funtek Nikolett a témát tekintve is szereti a változatosságot. Egyik alkalommal iskolájától azt a feladatot kapta, hogy  városképeket jelenítsen meg. A tanuló alkotásaival megidézte Párizst és Franciaország különböző tájait, “ellátogatott” Skóciába, de a budapesti Feneketlen-tó is szerepel a vásznain.
Az alkotó elhozta egyik legkedvesebb képét a csornai kiállításra, mely szerinte már nem másolat, sokkal inkább átirat. Nikolett átértelmezte a tájképeiről ismert Camille Corot realista festő egyik művét. A festőkéssel előállított képre vastagabb rétegben került fel a hordozóanyag, ezért első ránézésre elnagyoltabbnak tűnik, de épp ez benne az izgalmas. A lényeg a végső összhatás. A “művészpalánta”szereti, ha kihívások érik, de egyébként is keresi a mindig újabb lehetőséget. Legújabban portré létrehozására készül, s hogy ne legyen túl könnyű a dolga, azt is festőkéssel.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.