Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Októbertől új igazgató áll a csornai Margit Kórház élén

A neurológus 2010.október 1-jétől veszi át az egészségügyi intézmény irányítását. A leendő igazgatót szakmai pályafutása szempontjából szép esztendők fűzik a városhoz. Évekkel ezelőtti távozása tőle kívülálló okok miatt történt. Amikor az aktív neurológiai osztály rendkívüli leépítésen esett át, a gyógyító sem önmaga, sem a páciensek előtt nem vállalhatta fel, hogy beteg és beteg között különbséget tegyen, mert még a felénél is kevesebb ellátottat fogadhatott volna. - Azóta úgy alakult, hogy talán itt tudok több embernek a hasznára válni, de vissza is húzott a szívem a városba - fogalmazott az orvos.
Dr. Winiczai Zoltán a pécsi egyetemen magatartás-fiziológiai  témában kutakodott, s ezzel kapcsolatban több tudományos cikk látott napvilágot. A kezdő doktor örömmel szívta magába pallérozott elmével megáldott mentorainak tudását. A dombóvári ideggyógyászati osztályon látta el a betegeket, mikor megszerezte szakvizsgáját. Mivel úgy érezte, többre hivatott, örömmel tett eleget a szakmai felkérésnek, ami szerint - az országban elsőként nyíló -, soproni  neurofiziológiai laborban kamatoztathatja ismereteit, ahol párját ritkító műszert állítottak a gyógyítás szolgálatába. Másfél évtized után döntött úgy, hogy benyújtja pályázatát a csornai Margit Kórház osztályvezetői állására. Dr. Winiczai Zoltán tevékenységét ismerték el a megyei szakfelügyelő főorvosi kinevezésével.
Az orvos jól tudta, hogy mire vállalkozik, amikor az igazgatói szék mellett döntött, hiszen már osztályvezetői ténykedése során is kénytelenek voltak több munkatárstól megválni az egyre apadó finanszírozás miatt. A vezetőnek nincs tudomása privatizációs szándékról, egyébként is a megerősítés és a csapatépítés híve, s mivel elégedett a kollégák munkájával, ragaszkodik a meglévő személyi bázishoz.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.