Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nyugdíjas napi rendezvény Osliban

A természtes ragaszkodás jele, ha az iskolába induló kisgyermek kapaszkodik édesanyja ruhájába, mert nem szeretne tőle elszakadni. A szülőktől ez az átállás sok türelmet igényel, és nem kis időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a nebulók megszokják a gyökeres változást. De nemcsak emiatt hoznak újat az őszi hónapok, hisz több héten át megörvendeztetheti a családok fiatalabb és idősebb tagjait a késő nyári időjárás. E gondolatok jegyében kezdte köszöntőjét Fodor József, Osli polgármestere. Ahhoz is sok időnek kell eltelni, hogy valaki elérje nyugdíjas éveit, de az előzmények, vagyis a gyermekkor  meghatározhatja a későbbi esztendőket – hangzott a folytatásban.

Egyre több idős ismeri meg az egyedüllétet és a magányt, ezért több helyen a nyugdíjasok maguk alakítanak klubokat.
Manapság egyre kevesebbet társalognak az emberek, mert a közvetlen kapcsolatokat felváltotta a technika, a televízió és az internet, pedig hiányoznak az esti utcai beszélgetések. A falu mesemondó öregjei sokszor szóval tartották a helyieket, de már megszűntek a kisebb közösségek. – Az osli Vadgesztenye Hagyományőrző Dalkör pár éve alakult, és akinek van kedve, nyugodtan csatlakozzon, hisz önbizalomhoz és sikerélményhez juttatja a tagokat – erősítette meg előbbi mondatait a település vezetője. Fodor József végül azt kívánta a nyugdíjasoknak, hogy hosszú életük során minél több legyen az egészségben megélt esztendő.

Beküldés dátuma: 2012. 10. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.