Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Nyílt szűrések és érdekes előadások a csornai egészségnapon

Dr. Winiczai Zoltán szerint a Csornán és környékén élők mindig nagy hangsúlyt helyeztek az egészségmegőrzésre, aminek a Margit Kórház munkatársai is szeretnének teret adni. A csornai intézmény 2018 őszén második alkalommal rendezte meg saját szervezésben az ingyenes szűrésekkel és előadásokkal kiegészített egészségmegőrző napot.

Nagy hagyománya van Csornán az egészségmegőrző napoknak. A 2000-es évek elejétől a Szívünk Napját látogathatta a lakosság, de hasonló kezdeményezés volt a Csepp program, valamint a Csornai Nőegylet által indított rendezvény is. A két évvel ezelőtt a prevenció és egészségmegőrzés jegyében indított Richter Egészségváros elnevezésű programsorozat csornai állomásán rekordlétszámmal vettek részt a családok, akiknek jóvoltából hétmillió forint adomány gyűlt össze a kórház javára.
– Ez bátorított fel minket arra, hogy folytassuk saját hatáskörben. Mi is el tudjuk végezni ugyanazokat a szűréseket. Munkatársaim nagy-nagy lelkesedéssel készültek az eseményre – fogalmazott dr. Winiczai Zoltán. Az alapvetőnek számító vércukor- és vérnyomás mérésen kívül számos más, sokkal fejlettebb felkészültséget igénylő vizsgálatra is sor kerülhet a csornai egészségnapon. A kórházigazgató szerint nagyon jó alkalom ez annak is, akinek nincs ideje kivárni a hétköznapok során kialakult sorokat a rendelőben. Az előadásokat ismert főorvosok és különböző területeken dolgozó egészségügyi szakemberek tartották.
Hogy ne váljon teljesen egysíkúvá az évente visszatérő rendezvény, idéntől az orvosi előadások szüneteiben egy-egy környékbeli település kulturális bemutatóját tekintheti meg a közönség. Első alkalommal az acsalagi táncosok vállalkoztak arra, hogy szórakoztatják az embereket. A kórház dolgozói már most izgatottan találgatják, hogy mely község delegációja lesz a következő fellépő.
A délelőtt folyamán hirdették ki az iskolások körében meghirdetett rajzpályázat eredményeit. A diákok a felhívásra nagyon szép munkákat küldtek be, melyeken az egészséges életmódról alkotott elképzeléseiket jelenítették meg.

Beküldés dátuma: 2018. 10. 04.

Kapcsolódó hírek

  • Előadás Csornán: Egyéni boldogság időskorban

    Mindig keressük meg az adott nap ajándékát, mely átsegíthet bennünket az időskor nehézségein – javasolta Világosné Rozsonits Erika, aki összefoglalta a Rábaközi Televíziónak a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesületnek tartott „Az időskor boldogsága” című előadását.

További hírek

  • Előadás Csornán: Egyéni boldogság időskorban

    Mindig keressük meg az adott nap ajándékát, mely átsegíthet bennünket az időskor nehézségein – javasolta Világosné Rozsonits Erika, aki összefoglalta a Rábaközi Televíziónak a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesületnek tartott „Az időskor boldogsága” című előadását.

  • Tájékoztató a csornai képviselő-testület 2024. február 22-i üléséről

    Első napirendi pontban tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2023.

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

Hirdetés