Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nőnapoztak a nyugdíjasok

Kónyban töltötték tavaly év végi záróbulijukat a bágyogszováti nyugdíjasok, ezért úgy döntöttek, hogy idén együtt nőnapoznak. Virányi Jánosné, a Borostyán Nyugdíjasklub vezetője izgatottan várta a vendégeket, s megérkezésük előtt beszélt harminckét fős csapatukról. A rendszeres szerdai összejöveteleken azért ennél kevesebben jelennek meg, de a létszámtól függetlenül mindig jól érzik magukat.  A Borostyán nyugdíjasklubba nemrég három új tag érkezett, és remélik hogy a régebbi csapattársak is kitartanak mellettük. Visszatérve az aktuális nőnapra: a klubvezető szerint a férfiakra nem lehet panaszuk, mert egész éven át figyelmesek velük.
A kónyi Piros rózsa nyugdíjasklub ötven állandó taggal rendelkezik, ezenkívül többen támogatják őket. Szilveszterkor fogadták a bágyogszováti nyugdíjasokat, ezért örömmel tettek eleget mostani meghívásuknak – mesélte Horváth Tihamérné. A kónyi klub vezetője leszögezte: korábbról ismerik egymást, mert gyakran találkoznak a tömegközlekedési eszközökön, de tartják a kapcsolatot a szárföldiekkel és a markotabödögiekkel is. Tavaly májusban ez utóbbi településen voltak vendégségben, idén pedig  Abaliget és Pécs környékére terveznek egynapos kirándulást, valamint készülnek a debreceni virágkarneválra. – Elég jó a csapat összetartása, úgyhogy év végén is megtartjuk szokásos rendezvényeinket – hangzott az interjúban.
– Őszinte legyek? Felemás érzéssel mondom: az idősebbek nem sokat törődnek a nőnappal, mert megvannak a mindennapi gondjaik, és ha a feleségek véletlenül eszükbe hozzák, hogy nőnap van, akkor tudják a férfiak – mondta el véleményét Nagy Ambrusné. A kónyi klub tagja több szállal kötődik Bágyogszováthoz, hisz félig-meddig odatartozónak vallja magát, ráadásul menye is bágyogszováti, valamint a nászasszonya is ott él.
Visi Ferencné másodszor vett rész ilyen rendezvényen, mivel nemrég lépett be a klubba. A kónyi rokkantnyugdíjas sok jót hallott a csoport működéséről, ezért úgy gondolta, maga is részt vesz az életükben.

Torma József szép emlékeket őriz magában a kónyi hölgyekről, ezért több év elteltével is szívesen látta őket. A bágyogszováti vendéglő  tulajdonosa azért tartja az egyik legnagyobb ünnepnek a nőnapot, mert a hölgyek szépséget és kedvességet visznek a hétköznapokba. Továbbá a nők sokféle szerepéről beszélt: felnevelik gyermekeiket, ápolják, gondozzák őket, és későbbi éveikben is szeretettel segítik a családtagokat. Boros József, a Borostyán Nyugdíjasklub tagja versben mondta el gondolatait az ünnepel kapcsolatban.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.