Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nő a lakosság biztonságérzete Téten

A  Téti Polgárőr Egyesület vezetőjét elődje hívta, hogy lépjen be a szervezetbe. Az invitálás olyan jól sikerült, hogy a polgárőr vizsgát tett Kránicz Ferenc nemcsak belépett, de bizonyos idő után irányítója is lett a szervezetnek. A Tétszentkúton élő háromgyermekes édesapa civilben berendezéskezelő az egyik győri autós alkatrészeket és járműveket összeszerelő cégnél. A polgárőrök elsődleges célja a bűnmegelőzés, és ennek érdekében járőröznek a településen. A közbiztonság fenntartása mellett a rendőrség kérésére a baleseteknél is segítenek.  A valamivel több mint négyezer lelket számláló Téten viszonylag sokan vállalkoznak a társadalmi feladatokra. A polgárőrök vezetője szerint bármikor képes lenne riasztani legalább öt-hat embert, de az állandó tagok száma is meghaladja a negyvenet. Gépkocsijukban mindig megtalálható az nagy hatótávolságú lámpa, mellyel be tudják világítani a kérdéses területet. A 83-as főút mellett reggeli „zebrai szolgálatot” vállalnak, amikor jelzőtárcsa felmutatásával segítik a gyalogok közlekedését.
Köztudott, hogy a polgárőr sok mindent nem tehet, mert  a rendőrséggel kötött együttműködési megállapodás szerint kell eljárniuk, de már a jelenlétük is elriaszthatja a rosszban sántikáló embereket. Amennyiben garázdálkodó egyéneket látnak a körletükben, azonnal riasztják a rendőröket, és biztosítják a helyszínt az intézkedő egyenruhás kiérkezéséig. Nagyon ébernek kell lenni, mert a besurranó tolvajokat nehéz kiszűrni – tette hozzá a 2012 novemberében Kiváló Polgárőr Munkáért elismerésben részesült Kránicz Ferenc, aki szerint manapság elszaporodott a falopás. A polgárőrök vezetője megemlítette azt az esetet, amikor kb. tíz köbméter anyagot próbáltak „meglovasítani” a fagyoskodó állampolgárok. A nagy átmenőforgalommal rendelkező Téten viszonylag jól állnak, hiszen tavaly 50 százalékkal csökkent a besurranásos lopások  és betörések száma  2011-hez képest. A javuló tendencia biztos, hogy a polgárőrök és a rendőrök lelkiismeretes munkájának is köszönhető. Áldásos tevékenységüket a lakosság pozitív és támogató hozzáállásával hálálja meg. A figyelőszolgálatot teljesítő polgárőrök arra kérik a helyieket, amennyiben gyanús egyéneket látnak a településen, próbálják meg feljegyezni az idegenek ismertetőjegyeit, vagy  ha a gépjárművel érkeztek, az autó rendszámát.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 20.

Kapcsolódó hírek

  • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

    Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

  • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

    Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

  • Gondűző falunap Győrsövényházon

    A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

  • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

    A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

  • Elsősök az iskolapadban

    A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

  • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

    A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.