Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nő a lakosság biztonságérzete Téten

A  Téti Polgárőr Egyesület vezetőjét elődje hívta, hogy lépjen be a szervezetbe. Az invitálás olyan jól sikerült, hogy a polgárőr vizsgát tett Kránicz Ferenc nemcsak belépett, de bizonyos idő után irányítója is lett a szervezetnek. A Tétszentkúton élő háromgyermekes édesapa civilben berendezéskezelő az egyik győri autós alkatrészeket és járműveket összeszerelő cégnél. A polgárőrök elsődleges célja a bűnmegelőzés, és ennek érdekében járőröznek a településen. A közbiztonság fenntartása mellett a rendőrség kérésére a baleseteknél is segítenek.  A valamivel több mint négyezer lelket számláló Téten viszonylag sokan vállalkoznak a társadalmi feladatokra. A polgárőrök vezetője szerint bármikor képes lenne riasztani legalább öt-hat embert, de az állandó tagok száma is meghaladja a negyvenet. Gépkocsijukban mindig megtalálható az nagy hatótávolságú lámpa, mellyel be tudják világítani a kérdéses területet. A 83-as főút mellett reggeli „zebrai szolgálatot” vállalnak, amikor jelzőtárcsa felmutatásával segítik a gyalogok közlekedését.
Köztudott, hogy a polgárőr sok mindent nem tehet, mert  a rendőrséggel kötött együttműködési megállapodás szerint kell eljárniuk, de már a jelenlétük is elriaszthatja a rosszban sántikáló embereket. Amennyiben garázdálkodó egyéneket látnak a körletükben, azonnal riasztják a rendőröket, és biztosítják a helyszínt az intézkedő egyenruhás kiérkezéséig. Nagyon ébernek kell lenni, mert a besurranó tolvajokat nehéz kiszűrni – tette hozzá a 2012 novemberében Kiváló Polgárőr Munkáért elismerésben részesült Kránicz Ferenc, aki szerint manapság elszaporodott a falopás. A polgárőrök vezetője megemlítette azt az esetet, amikor kb. tíz köbméter anyagot próbáltak „meglovasítani” a fagyoskodó állampolgárok. A nagy átmenőforgalommal rendelkező Téten viszonylag jól állnak, hiszen tavaly 50 százalékkal csökkent a besurranásos lopások  és betörések száma  2011-hez képest. A javuló tendencia biztos, hogy a polgárőrök és a rendőrök lelkiismeretes munkájának is köszönhető. Áldásos tevékenységüket a lakosság pozitív és támogató hozzáállásával hálálja meg. A figyelőszolgálatot teljesítő polgárőrök arra kérik a helyieket, amennyiben gyanús egyéneket látnak a településen, próbálják meg feljegyezni az idegenek ismertetőjegyeit, vagy  ha a gépjárművel érkeztek, az autó rendszámát.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.