Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Nívós megyei verseny Téten

A Szigetközről Kapuváron át Pannonhalmáig, továbbá Győrből és a környékbeli településekről érkeztek diákok a 25. alkalommal megrendezett téti Kisfaludy-napok programjaira. A felkészítők szándéka, hogy a tanulók versenyképes tudással felvértezve fejezzék majd be általános iskolai
tanulmányaikat.


Huszonötödik alkalommal szervezte meg a téti Kisfaludy Károly Általános Iskola a megyei szintű tanulmányi versenyt. Gyopáros Alpár szerint önmagáért beszél, hogy a téti verseny a megye egyik legrangosabb ilyen jellegű megmérettetése, hiszen több mint húsz intézményből érkezett a sok száz diák, hogy megméresse tudását a különböző tantárgyakból, beleértve a sajátos nevelési igényű tanulókat.
– A téti általános iskola – a győrszemerei, a mórichidai és a rábacsécsényi tagintézményeket is ide számolva – rendkívül színvonalas munkát végez. Nemcsak arra gondolok, hogy a szülőktől és a településen élőktől általánosan elvárható magas színvonalú oktatást végeznek, hanem számos olyan plusz tevékenységgel is foglalkoznak, melyre a Kisfaludy-napok a jó példa. Versenyképes tudást, a középiskolai tanulmányaikhoz pedig jó felkészítést adnak az intézményegységekbe járó diákoknak – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Gyopáros Alpár hozzátette: – Folyamatos a fejlesztés az iskolában, ha csak arra gondolunk, hogy – a kormányzati döntésnek megfelelően – néhány éve zárult le a téti intézmény új épületszárnyának felépítése közel 300 millió forint értékben. Kevesebb mint egy éven belül – szintén kormányzati döntésnek köszönhetően - 100 millió forintból újult meg a régi iskolaszárny. Van egy régi álmunk az iskolaigazgatóval, valamint a tagintézmények vezetőivel és a polgármesterrel: szeretnénk, ha a második, vagy legalább a harmadik körben bekerülne a kormányzat tanuszoda programjába Tét. A közeljövőben számos olyan pályázati eredményben bízunk, amely az eszközfejlesztést, az infrastruktúrát vagy a szakmai munkát hozza jobb helyzetbe. Végre kiegyensúlyozott költségvetési helyzetben van tagintézményeivel együtt a Kisfaludy Károly Általános Iskola.

– Huszonnégy település tanulói jöttek el hozzánk a Kisfaludy-napokra. Ilyen szép létszámban az elmúlt időszakban nem tisztelték meg az intézményünket. Ha a nevezett diákok számát nézem, akkor több mint nyolcszáz versenyzőről beszélünk, a résztvevők száma pedig 630 fő körül volt – mondta Széles Imre. – Feltehetik a kérdést, hogy mi ez a kettősség – folytatta az igazgató. Elmondta, hogy a kijelölt témához kapcsolódó rajzpályázatra sok pályamű érkezett, melyek alkotói beküldték munkáikat, ezért személyesen nem jelentek meg az iskolában.
– A verseny végén lesznek akik jobban örülnek, míg mások kevésbé, de valamennyien nyertesei vagyok az egésznek. Azt kívánom, hogy hozzátok ki magatokból a legjobbat, és akkor nem marad bennetek hiányérzet.
A Kisfaludy-napok programsorozat három nagyobb tématerület köré szerveződött: a hagyományos tanulmányi versenyek mellett jelen voltak a művészetekkel kapcsolatos kérdések, továbbá a sajátos nevelési igényű fiatalokra is számítottak a szervezők. Utóbbiak a szépírástól kezdve a versmondáson át a prózában is megmérették magukat. A matematika versenyre nevezettek létszáma közel 90 volt. A klasszikus tanulmányi versenyek mellett népdaléneklési, rajz, prózamondó és versmondó verseny is szerepelt a kínálatban. A sportversenyek reggel nyolckor kezdődtek: hat leány és nyolc fiú csapat jelentkezett a focibajnokságra.
A fiatalok különböző korcsoportonként versenyeztek. Az iskola – lehetőségeihez mérten, illetve köszönhetően a támogatóknak – minden résztvevőnek emléklapot adott át, a helyezettek pedig oklevelet és jutalomkönyvet kaptak. Egyes támogatók apró tárgyjutalmat ajánlottak fel a különböző versenyszámokban induló tanulóknak.
– Mögöttünk van 25 év és reményeink szerint még legalább ennyi, de talán ötven év múlva is együtt lehetünk, és jó szívvel, eredményekben gazdag verseny után tekinthetünk vissza a kezdetekre – hangsúlyozta Széles Imre, majd megköszönte kollégái segítségét, akik közül sokan az első lépéstől kezdve közreműködtek a verseny megrendezésében. A szervezőmunkát komoly szakmai háttér segítette, beleértve az egyetemista hallgatókat és a rutinos szakembereket. – Hálás vagyok érte és kérem, a jövőben is legyetek itt velünk – fogalmazott az iskolaigazgató.

 

Beküldés dátuma: 2017. 03. 25.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek