Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Népi kultúra oktatása a helyi tantervben

A pedagógus türelmet és megértést kér az érintettektől, hiszen bőven megéri az áldozat, mert gyönyörű épületben tanulhatnak idén szeptembertől a gyerekek. A tanárok a kompetencia alapú oktatásról tanácskoztak a félév elején Csornán, s szándékaik szerint a módszerrel megalapozzák a nebulók képességeinek és készségeinek kibontakozását az első osztálytól egészen a nyolcadikig.
A rendezvényen azokról az eredményekről is beszámoltak egymásnak a kollégák, melyeket az elmúlt év során értek el, és érdemesnek tartották megosztani pedagógustársaikkal. Változás az idéntől, hogy a népi kultúra oktatása is bekerült a csornai Széchenyi-iskola helyi tantervébe - derült ki Némethné Fülöp Terézia  nyilatkozatából. Fontosnak tartják, hogy a csornai gyerekek megismerjék a szülőföldhöz kapcsolódó mondákat, történeteket, a régi népi foglalkozásokat, amelyek mind erősíthetik lakóhelyük iránti kötődésüket. - Intézményünkben mindig is prioritásként kezeltük az identitástudat erősítését szolgáló projekteket, ettől a tanévtől viszont a helyi tantervnek komoly része lesz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden szaktantárgy keretén belül is  foglalkozni fognak ezekkel a dolgokkal - hangzott a tájékoztatóban.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.