Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nemzetközi színezetet kapott a csornai egyházközségi bál

Herángli Ferenc, az egyházközség elnöke hangsúlyozta: ez a mulatság nemcsak a felnőtteknek szól, hiszen a család apraját-nagyját várják az alkalom tiszteletére táncparketté alakított, ünnepi díszbe öltöztetett helyiségbe. A protokoll úgy kívánja, hogy Gyertyaláng énekkar adja elő a nyitódalt, amit a köszöntő beszéd követ. A hittanra járó és a nótázó gyerekekből verbuválódott csapat ellejti a nyitótáncot, az est további részét  pedig zsákbamacska és tombolasorsolás színesíti. A katolikus érzelmű, több éve visszatérő törzsközönség mellett a sinzingi testvérváros képviselőinek személyében külföldi vendégek is megjelentek a rendezvényen.
Tájmel Antal plébános az ajándékozás örömszerző szerepéről beszélt, mert a szívvel átadott tárgyak értékessé válnak. Azok az igazi hősök, akik képesek legyőzni önmagukat és az egóból fakadó, tulajdonhoz való ragaszkodást. A keresztény lélek kész másokon segíteni, és dolgaitól elszakadni, csak hogy boldogságot szerezzen embertársainak. A bál több mint tánc és mulatság, mert a hasonlóan gondolkodók összetartozását erősíti meg, bátorítva egymást a további jó cselekedetekre. Az önző világban is vállalni kell a “fehér holló”szerepét, vagyis Jézus tanítása szerint a világ világosságát közvetítetni a többiek felé - hangzott az atyától.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.