Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nemzeti összefogás a rászorulók érdekében

Ahol egész kenyér kerül az asztalra, az a család biztosan megdolgozott érte – tartja a magyar szokásrend. – Adja Isten, hogy a jövőben is hasonló módon összefogjunk – mondta Németh Gergely a „Sok millió búzaszem - Egy nemzet” elnevezésű megyei búzagyűjtő napon.

Öt évvel ezelőtt pécsi kezdeményezésre indult a Magyarok Kenyere program hazánkban, mely a nemzet összefogását jelképezi. Az összeadott búzából őrlés után elkészül a kenyér, amit augusztus 20-a után juttattak el a rászorulókhoz.
– Böjte Ferenc által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítványt és a segítőházakat is lehet támogatni – mondta Simon Róbert Balázs. Eljut az adomány a Kárpát medencei Nagydobrony településre, a református egyházak által fenntartott intézményekbe. Ha van igazán rászoruló része a Nemzet-testnek, akkor az Kárpátalja, az ott élő magyarság. Az országgyűlési képviselő megköszönte a magánszemélyeknek, a gazdálkodóknak és a termelőknek a felajánlásokat. – Éljenek a magyar gazdák, és legyen jó termés ebben az esztendőben is.
A csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola másodszor adott otthont a Magyar Kenyere helyi rendezvényének. Évről évre egyre több gazda, illetve vállalkozó csatlakozik a felhíváshoz, ennek megfelelően a begyűjtött búza mennyisége is növekszik – jegyezte meg Perlaki Sándor. Az oktatásban az utóbbi időszakban egyre gyakrabban hallani a „jó gyakorlat” fogalmát, mely innovatív módszert, cselekvést és eszközhasználatot jelent. Az iskolaigazgató szerint a karitatív tevékenység is lehet olyan „jó gyakorlat”, amelyet érdemes átadni. – Az oktató-nevelő munka egyik formája a példamutatás. A felajánlást tett gazdálkodók példát mutatnak gyermekeiknek, társaiknak és tanulóinknak.
A tavalyi évet megduplázva, az idén összegyűjtött búza meghaladja a tíz tonnát. Nagyon szépen köszönöm a kis és közepes termelőknek, a nagyvállalkozóknak, valamint a feldolgozóknak a felajánlásokat. Cselekedetükkel nemzeti összefogásról tesznek tanúbizonyságot – fogalmazott Németh Gergely, az agárgazdasági kamara megyei elnöke. – Ezzel nem lesz az vége akciónknak, hisz Árpád-házi Szent Erzsébet napján, novemberben a megmaradt lisztet szintén szeretnénk szétosztani megyénk rászorulóinak.

Beküldés dátuma: 2015. 08. 25.

Kapcsolódó hírek

  • Átadták a Csorna Város Érdemes diákja elismeréseket

    Csorna Város Önkormányzata Érdemes diák kitüntető címet adományoz azon végzős tanulóknak, akik tantestületük javaslata alapján tanulmányi munkájukkal, sporteredményeikkel vagy közösségi munkájukkal kiemelkedő teljesítmény nyújtottak az általános iskola évei alatt.

További hírek