Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nem sokáig bírják tétlenül az íjászok

A Hanyi Táltoscsikók negyedszer köszöntötték az új esztendőt íjászversennyel, ráadásul – tudomásuk szerint – ebben az időszakban egyetlen helyen sem feszítik túl a húrokat ennyire. Kocsis Gábor főszervező arról is beszélt, hogy négy barátságos viszonyt ápoló család tagjai alkotják az egyesületet, ezért ők nem hirdetnek tagfelvételt, de rendezvényeiken örömmel látják az érdeklődőket. A jurtaállítás, a kézműves-foglalkozás és az íjak kipróbálása szintén a repertoárjukban szerepel.

A vérbeli szakácsnak nincs annál nagyobb dicséret, ha valamelyik íjász direkt a jóízű babgulyásért látogat el minden alkalommal az évköszöntő versenyre. Élő Imre évente több alkalommal és helyszínen állja meg a helyét főztjeivel. Idén első alkalommal a farádi íjászverseny résztvevői kóstolhatták ételeit, de szívesen látják a különböző falunapokon is. A farádi lovaspályán összegyűlt vendégsereg a bő hatvan literes bográcsban főtt babgulyást ízlelhette meg. Az étel elkészítésének nincs különösebb titka, legfeljebb apróbb fogásokban térhet el a mindenki által megszokottól. A szakavatott zsűri elismeri Élő Imre főztjét, mert a versenyeken több alkalommal első, legutóbb pedig második-harmadik helyen végzett.

Nyúl István a hideg januári időre így reagált: Fázik mindenki, de hát az őseink is bírták a mínuszokat. Most nem annyira zordak a körülmények, mert olyan is volt, amikor a zsíros kenyéren megfagyott a hagyma. A Hanyi Táltoscsikókkal jó barátságot ápoló íjász lassan húsz éve járja az íjászrendezvényeket, és ritka az olyan esztendő, amikor ne érne el dobogós helyezéseket. A hobbi nemcsak őt, hanem családját is „megfertőzte”. Felesége és gyermekei is élvezik a jó társaságot, akikkel szívesen töltik szabadidejüket.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.