Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nem rettenti el a kitartó edzés a lányokat

A kapuvári Széchenyi-iskola tanulói bejutottak a diákolimpia országos mezei futóversenyének döntőjébe. Pappné Höfler Erika alig hitt a szemének, mert az általános iskola lány csapata a körzeti után a megyeit nyerte meg, majd a Gödöllőn tartott megmérettetésen folytathatták a versenyt. A felkészítő azzal biztatta a  hetedik-nyolcadik osztályba járó lányokat, hogy bátran induljanak a harminchét csapat részvételével megrendezésre kerülő mezei versenyen, mert az atlétika alapja a futás. A testnevelő úgy gondolja, hogy megvan az utánpótlás és a kellő hangulat, mert az idei sikeren felbuzdulva jövőre is szeretné megmérettetni magát a csoport három hetedikes tanulója. Pappné Höfler Erika ajándéknak tekinti tanítványai teljesítményét, mert szerinte az edzési lehetőség hiánya miatt nem volt elég alapos a felkészülés, de a lányok magánszorgalommal elérték, amit lehetett.
Papp Anikó 7/c osztályos tanuló gyakran atletizál, és tanára javaslatára otthon is sokat fut, de elmondása szerint rövidtávon teljesít a legjobban. A 8/b-be járó Sütöri Angelikának tavaly nem sikerült, idén viszont kijutott az országos futóversenyre. A pályát nem találta túl nehéznek, inkább a lejtőn való feljutás vette igénybe az erejét, mert nagyon csúszott a talaj. A győri Bercsényibe felvételt nyert lány a nyolcadik után sem szeretné abbahagyni a mozgást. Sipos Patrícia a 8/c erősségeként indult a futóversenyen. Az országos mezei bajnokságon ő is először szerepelt. A kapuvári lakótelepnek megfelelő méretű gödöllői pálya, valamint környéke nagyon megtetszett neki. A vendéglátói szakmára készülő Patríciát inkább az erős szembeszél zavarta, de a tereppel meg volt elégedve. Kozák Rebeka a 7/b tanulója sok élménnyel tért haza az első ízben kipróbált országos bajnokságról. Rebeka a több mint kétszáz fős induló közül kb.a középső mezőnyben végzett. A 2,5 kilométer futása közben sokat jelentett neki, amikor a tömegből kihallatszott felkészítő tanára biztatása. Szalai Veronika a 7/c-t képviselve jutott ki a diákolimpiára. A célkapu távolról úgy tűnt, mint egy ugrálóvár, de annak elérése komoly munkát igényelt a lányoktól. A 60 méteres futás áll hozzá a legközelebb, de a több kilométeres távot is jól teljesítette.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.