Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nem rettenti el a kitartó edzés a lányokat

A kapuvári Széchenyi-iskola tanulói bejutottak a diákolimpia országos mezei futóversenyének döntőjébe. Pappné Höfler Erika alig hitt a szemének, mert az általános iskola lány csapata a körzeti után a megyeit nyerte meg, majd a Gödöllőn tartott megmérettetésen folytathatták a versenyt. A felkészítő azzal biztatta a  hetedik-nyolcadik osztályba járó lányokat, hogy bátran induljanak a harminchét csapat részvételével megrendezésre kerülő mezei versenyen, mert az atlétika alapja a futás. A testnevelő úgy gondolja, hogy megvan az utánpótlás és a kellő hangulat, mert az idei sikeren felbuzdulva jövőre is szeretné megmérettetni magát a csoport három hetedikes tanulója. Pappné Höfler Erika ajándéknak tekinti tanítványai teljesítményét, mert szerinte az edzési lehetőség hiánya miatt nem volt elég alapos a felkészülés, de a lányok magánszorgalommal elérték, amit lehetett.
Papp Anikó 7/c osztályos tanuló gyakran atletizál, és tanára javaslatára otthon is sokat fut, de elmondása szerint rövidtávon teljesít a legjobban. A 8/b-be járó Sütöri Angelikának tavaly nem sikerült, idén viszont kijutott az országos futóversenyre. A pályát nem találta túl nehéznek, inkább a lejtőn való feljutás vette igénybe az erejét, mert nagyon csúszott a talaj. A győri Bercsényibe felvételt nyert lány a nyolcadik után sem szeretné abbahagyni a mozgást. Sipos Patrícia a 8/c erősségeként indult a futóversenyen. Az országos mezei bajnokságon ő is először szerepelt. A kapuvári lakótelepnek megfelelő méretű gödöllői pálya, valamint környéke nagyon megtetszett neki. A vendéglátói szakmára készülő Patríciát inkább az erős szembeszél zavarta, de a tereppel meg volt elégedve. Kozák Rebeka a 7/b tanulója sok élménnyel tért haza az első ízben kipróbált országos bajnokságról. Rebeka a több mint kétszáz fős induló közül kb.a középső mezőnyben végzett. A 2,5 kilométer futása közben sokat jelentett neki, amikor a tömegből kihallatszott felkészítő tanára biztatása. Szalai Veronika a 7/c-t képviselve jutott ki a diákolimpiára. A célkapu távolról úgy tűnt, mint egy ugrálóvár, de annak elérése komoly munkát igényelt a lányoktól. A 60 méteres futás áll hozzá a legközelebb, de a több kilométeres távot is jól teljesítette.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.