Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nem maradt üres bendő a Beziben rendezett falunapon

A képviselő-testületi tagok kiinduló ötleteit továbbfejlesztve kerkedett egésszé a reggeltől estig tartó program: civilek, egyesületi tagok, önkormányzati dolgozók és egyéb aktivisták segítették a szervezőmunkát. A gyerekeknek szánt ingyenes programok mellett kutyashow, talicskatoló-verseny, operettgála és élőzene szórakoztatta a nagyérdeműt. A hat bográcsban főzött hétszáz adag ebédhez az önkormányzat biztosította az alapanyagokat, de örömmel vették a vadászok felajánlását is.
- Nem ismerjük egymást a faluban mindannyian, sokan költöztek a településre, aminek én nagyon örülök, és talán ez a falunap ad alkalmat arra, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz az emberek - foglalta össze a rendezvény lényegét a polgármester. Ugyancsak leszögezte: Bezit annak ellenére sem lehet “alvó falunak”nevezni, hogy a munkaképes korú lakosság több mint kilencven százaléka Győrbe jár dolgozni. A régóta itt élők nem hagyják magukra az újonnan betelepülőket, mert segítik a beilleszkedésüket.
Érdekes látványt nyújtott a falu népével zsúfolásig megrhttp://www.molnarkft.hu/kepek/hirek/akott, Bezi határában forgolódó harckocsi. A győrszentiváni telephelyről érkező hernyótalpas  jármű a falunap alkalmából araszolt a településen a helyiek nem kis örömére. A 25 tonna súlyú, 600 lóerős motorral ellátott T 59-es kiképző parancsnoki harckocsi betonúton akár 90 km/órás végsebességre is képes - tudtuk meg Vitárius Györgytől. További érdekessége, hogy a szinte teljesen függőleges falon is képes felkapaszkodni. A jármű éles bevetésen nem vett részt annak idején, mert megfigyelésre, járművezetők betanítására használták. A tankok bérbe adására szakosodott társaság képviselője elmondta, hogy a hernyótalpas harci körülmények között igen jó étvággyal fogyaszt: 100 kilométerenként 600 liter üzemanyagot. Kiképzett katonák foglalkoznak a hadrendből kivont járművek felújításával és átalakításával - folytatta a tájékoztatást a szombathelyi állományból kikerült nyugdíjas egyenruhás. Vitárius György szerint gyereknek, felnőttnek egyaránt élmény, ha valódi harckocsi közelébe mehet, mert a honvédség a maga zárt világába civileknek nem nagyon engedett betekintést.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.