Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Nem maradnak irodalom nélkül a könyvtárlátogatók

A kapuvári városi könyvtár is fokozatosan próbál visszatérni a régi kerékvágásba, ami azt jelenti, hogy szeretnének egyre több programot és szolgáltatást biztosítani az érdeklődők számára.

Az ország többi közintézményével egy időben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a kapuvári könyvtár. Németh Sándor leszögezte: A szabályok egyértelműek, ezért csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják a könyvtárat, ahol valamennyi szolgáltatás elérhető számukra. Amennyiben valaki nem tudja bizonyítani, hogy megkapta a védőoltást, sajnos nem léphet be a könyvtár területére, de az intézmény dolgozói számára is lehetővé teszik a dokumentumok kölcsönzését.
Telefonon, e-mailben, messengeren is elküldheti üzenetét, melyben leírja, hogy mire lenne szüksége. A szakemberek összekészítik számára a könyveket, majd a bejárati ajtónál átadják neki. A kölcsönzési idő leteltével ugyanígy vissza is hozhatja azokat.
A 18 éven aluliak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérő jelenlétében léphetnek be a könyvtárba.

A kapuvári könyvtár két olvasótábort szeretne tartani a nyári szünidőben: ötödik-hatodikos diákoknak, valamint a harmadik-negyedik osztályos gyerekek számára. A tábort július és augusztus hónapban lehet igénybe venni egy-egy hétre. Író-olvasó találkozó az októberi könyvtári hétre várható, amikor L. Stipkovits Erika szakpszichológus, pszichoterapeuta a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban fog előadást tartani. Ezenkívül családi napot, makett kiállítást és gyerekeknek szánt előadást is terveznek. A könyvtárt népszerűsítő, iskolásoknak szánt programokat, könyvtári órákat és foglalkozásokat majd a nyári szünet után fogják megtartani.

A kapuvári könyvtár is igyekszik kihasználni az internet nyújtotta lehetőségeket. Facebookos oldaluknak közel 600 követője van, akik rendszeresen informálódhatnak az intézmény életével kapcsolatban, továbbá könyvismertetőket is lehet olvasni az online felületen. Németh Sándor megjegyezte: az újranyitást követően egyre többen jönnek az intézménybe, hogy személyesen vegyék igénybe a szolgáltatásokat. A könyvtár egyelőre nem számol fel késedelmi díjat azoknak a beiratkozott tagoknak, akik a határidő letelte után hozzák csak vissza a kölcsönzött dokumentumokat, hiszen több hónapig nem voltak nyitva. A türelmi idő letelt után, vagyis június hónaptól viszont pénzbüntetésre számíthatnak a késlekedők.
Három munkatárssal igyekeznek biztosítani a megnövelt nyitvatartási időt, ezért hétfőtől péntekig napi nyolc órán át várják a látogatókat. A heti negyven óra a korábbiakhoz képes hét órával hosszabb időt biztosít a látogatók számára.

A könyvtári állományt folyamatosan frissítik, ezért szinte hetente leadják a rendeléseket, igazodva az újonnan megjelenő könyvkínálathoz. A zárvatartás ideje alatt is folyamatosan pótolták a kiadványokat az intézményben, tehát az olvasók nem maradtak le egyetlen újdonságról sem.

Beküldés dátuma: 2021. 06. 01.

Kapcsolódó hírek

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek