Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Négy kategóriában indultak a csornai hunyadisok

A fesztiválra minden olyan diák benevezhet, aki tehetségesnek érzi magát valamiben, de itt nem a tanulás számít, hanem a tánc- és énektudás, vagy bármi egyéb, ami a művészetekhez tartozik - tájékoztatott Szalay Balázs pedagógus. A vetélkedőt tizenkét kategóriában hirdették meg. A gimnázium hatvanhat tanulója négy kategóriában (honismeret, énekkar, népdal és tánc) nyolc nevezést adott le a határidőig, tehát az intézmény diákjainak tizenöt-húsz százaléka vállalta a megmérettetést. A győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban tartott vetélkedőn a csornaiak hat arany (ebből három egyéni)és két ezüstfokozatot nyertek. A Hunyadi tanára megjegyezte: A Kisfaludy-napokat úgy képzeljük el, hogy  a  megye ezerháromszáz középiskolás diákja vett részt a fesztiválon, és a legjobbaknak dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke adta át az elismeréseket. A megye harmincegynéhány középfokú tanintézménye közül a csornai Hunyadi az ötödik helyen végzett.
A 10/A osztályos Szilvási Rékát Szalay Balázs készítette fel a honismereti vetélkedőre, amelyen a diák arany fokozatot szerzett. Mivel a lány Egyeden él, a lakóhelyén lévő kastély történetéről írt összefoglalót. A negyvenhat fős iskolai énekkart főleg a pedagógiai szakközepesek alkotják, de van közöttük rendvédelmis is. Harmadik alkalommal neveztek be a Kisfaludy-napokra, amelyen arany fokozatú minősítést kaptak. Kövecs Hajnalka tanár elmondta, hogy változatos repertoárral álltak ki a zsűri elé. A tavalyi 9/C-sekből alakult népdalkör elég fiatal még, ezért mindössze másodszor vettek részt a megyei fesztiválon, de idén is arany fokozatot nyertek. A Molnárné Dukai Éva vezetésével daloló nyolc diák más  iskolai és városi szintű rendezvényeken is szerepel, sőt, április végén ők képviselik a megyét a budapesti Néprajzi Múzeumban megrendezésre kerülő országos versenyen. A hat lányból álló gimnáziumi tánccsoport régóta tanulja az igényes mozgást a kapuvári Diamant Tánc és Fitness Klubban. Bencsics Nikolett elmondta, mivel egy középiskolába járnak, elhatározták, indulnak a Kisfaludy-napokon. Az egy évvel ezelőtti koreográfia mellett döntöttek, és úgy tűnik, jó volt a választás, mert a megyei döntőn arany fokozattal díjazták teljesítményüket, ráadásul a gálaműsorra is felkérést kaptak.

Beküldés dátuma: 2011. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.