Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Négy kategóriában indultak a csornai hunyadisok

A fesztiválra minden olyan diák benevezhet, aki tehetségesnek érzi magát valamiben, de itt nem a tanulás számít, hanem a tánc- és énektudás, vagy bármi egyéb, ami a művészetekhez tartozik - tájékoztatott Szalay Balázs pedagógus. A vetélkedőt tizenkét kategóriában hirdették meg. A gimnázium hatvanhat tanulója négy kategóriában (honismeret, énekkar, népdal és tánc) nyolc nevezést adott le a határidőig, tehát az intézmény diákjainak tizenöt-húsz százaléka vállalta a megmérettetést. A győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban tartott vetélkedőn a csornaiak hat arany (ebből három egyéni)és két ezüstfokozatot nyertek. A Hunyadi tanára megjegyezte: A Kisfaludy-napokat úgy képzeljük el, hogy  a  megye ezerháromszáz középiskolás diákja vett részt a fesztiválon, és a legjobbaknak dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke adta át az elismeréseket. A megye harmincegynéhány középfokú tanintézménye közül a csornai Hunyadi az ötödik helyen végzett.
A 10/A osztályos Szilvási Rékát Szalay Balázs készítette fel a honismereti vetélkedőre, amelyen a diák arany fokozatot szerzett. Mivel a lány Egyeden él, a lakóhelyén lévő kastély történetéről írt összefoglalót. A negyvenhat fős iskolai énekkart főleg a pedagógiai szakközepesek alkotják, de van közöttük rendvédelmis is. Harmadik alkalommal neveztek be a Kisfaludy-napokra, amelyen arany fokozatú minősítést kaptak. Kövecs Hajnalka tanár elmondta, hogy változatos repertoárral álltak ki a zsűri elé. A tavalyi 9/C-sekből alakult népdalkör elég fiatal még, ezért mindössze másodszor vettek részt a megyei fesztiválon, de idén is arany fokozatot nyertek. A Molnárné Dukai Éva vezetésével daloló nyolc diák más  iskolai és városi szintű rendezvényeken is szerepel, sőt, április végén ők képviselik a megyét a budapesti Néprajzi Múzeumban megrendezésre kerülő országos versenyen. A hat lányból álló gimnáziumi tánccsoport régóta tanulja az igényes mozgást a kapuvári Diamant Tánc és Fitness Klubban. Bencsics Nikolett elmondta, mivel egy középiskolába járnak, elhatározták, indulnak a Kisfaludy-napokon. Az egy évvel ezelőtti koreográfia mellett döntöttek, és úgy tűnik, jó volt a választás, mert a megyei döntőn arany fokozattal díjazták teljesítményüket, ráadásul a gálaműsorra is felkérést kaptak.

Beküldés dátuma: 2011. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.