Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Négy kategóriában indultak a csornai hunyadisok

A fesztiválra minden olyan diák benevezhet, aki tehetségesnek érzi magát valamiben, de itt nem a tanulás számít, hanem a tánc- és énektudás, vagy bármi egyéb, ami a művészetekhez tartozik - tájékoztatott Szalay Balázs pedagógus. A vetélkedőt tizenkét kategóriában hirdették meg. A gimnázium hatvanhat tanulója négy kategóriában (honismeret, énekkar, népdal és tánc) nyolc nevezést adott le a határidőig, tehát az intézmény diákjainak tizenöt-húsz százaléka vállalta a megmérettetést. A győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban tartott vetélkedőn a csornaiak hat arany (ebből három egyéni)és két ezüstfokozatot nyertek. A Hunyadi tanára megjegyezte: A Kisfaludy-napokat úgy képzeljük el, hogy  a  megye ezerháromszáz középiskolás diákja vett részt a fesztiválon, és a legjobbaknak dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke adta át az elismeréseket. A megye harmincegynéhány középfokú tanintézménye közül a csornai Hunyadi az ötödik helyen végzett.
A 10/A osztályos Szilvási Rékát Szalay Balázs készítette fel a honismereti vetélkedőre, amelyen a diák arany fokozatot szerzett. Mivel a lány Egyeden él, a lakóhelyén lévő kastély történetéről írt összefoglalót. A negyvenhat fős iskolai énekkart főleg a pedagógiai szakközepesek alkotják, de van közöttük rendvédelmis is. Harmadik alkalommal neveztek be a Kisfaludy-napokra, amelyen arany fokozatú minősítést kaptak. Kövecs Hajnalka tanár elmondta, hogy változatos repertoárral álltak ki a zsűri elé. A tavalyi 9/C-sekből alakult népdalkör elég fiatal még, ezért mindössze másodszor vettek részt a megyei fesztiválon, de idén is arany fokozatot nyertek. A Molnárné Dukai Éva vezetésével daloló nyolc diák más  iskolai és városi szintű rendezvényeken is szerepel, sőt, április végén ők képviselik a megyét a budapesti Néprajzi Múzeumban megrendezésre kerülő országos versenyen. A hat lányból álló gimnáziumi tánccsoport régóta tanulja az igényes mozgást a kapuvári Diamant Tánc és Fitness Klubban. Bencsics Nikolett elmondta, mivel egy középiskolába járnak, elhatározták, indulnak a Kisfaludy-napokon. Az egy évvel ezelőtti koreográfia mellett döntöttek, és úgy tűnik, jó volt a választás, mert a megyei döntőn arany fokozattal díjazták teljesítményüket, ráadásul a gálaműsorra is felkérést kaptak.

Beküldés dátuma: 2011. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.