Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ne vesszen el a falvak összetartó ereje

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a  Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület helyi stratégiájának a megvalósítása – mondta Hutflesz Mihály a nemrég meghirdetett rendkívüli közgyűlés alkalmával. Második alkalommal hirdették meg az ún.négyes tengelyhez tartozó, alapvetően hatvan százalékos támogatási hányaddal rendelkező Leader-pályázatokat, melyek keretében több olyan célterületet nevesítettek a helyi szakemberek, amelyek fontosak lehetnek a rábaközi civil szervezeteknek,  vállalkozóknak és önkormányzatoknak: támogatják a népi kismesterségek megőrzését és továbbadását szolgáló, valamint a munkavállalók kompetenciafejlesztését segítő képzéseket; az önkormányzatok és nonprofit szervezetek továbbra is számíthatnak rendezvényeik finanszírozására (kis léptékű és kiemelt turisztikai vonzerőt képviselő fesztiválok megtartásához); pályázhatnak a helyi vonatkozású termékeket előállító, illetve szolgáltatást nyújtó vállalkozások; továbbá felkarolják azokat a kezdeményezéseket, amelyek rendezvényük megtartásához egy közösségi tér létrehozását tűzték ki célul. Az együttműködést szolgáló marketingfejlesztés ugyancsak a támogatásra érdemes területek listáján szerepel, valamint a turizmusban érintett cégek koordinációja és közös intézménybe szervezése. A leendő pályázók a rabakoz.hu internetes címen érhetik el a legfontosabb dokumentumokat, és győződhetnek meg a határidőkről. Amennyiben a rendszeresen ülésező helyi bírálóbizottság   alkalmasnak találja a jelentkező jövőképét, a szervezet indulhat a pályázaton. Ezzel azt kívánják elérni,  hogy a legkésőbb szeptember 28-ig leadott adatlapok alapján eleve kiszűrjék a formailag nem megfelelő projekteket.
Az augusztus végi tanácskozáson a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnökségének két új tagja lett: a korábban lemondott dr. Turi György csornai polgármester helyére Horváth Péter jegyzőt választották, Molnár Ferenc,  a csornai Molnár Kft.ügyvezetője pedig a leköszönt Papp József pozícióját tölti be.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.