Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Nagyobb önállóságra nevelik a diákokat Beleden

Felelősségteljes döntést kell hoznia a pályaválasztás előtt álló diákoknak, de idén még nehezebb helyzetben vannak az általános iskolák végzős tanulói, mert a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a középfokú oktatási intézmények által évről-évre ilyenkorra időzített nyílt napja.

A beledi általános iskola a továbbtanulás szempontjából sikeres évet zárt a 2019-es esztendőben: egy kivételével az összes nyolcadikos diák az első helyen megjelölt iskolában folytathatja tanulmányait.
Az intézmény tanárai még nagyobb figyelmet fordítanak az online oktatás során a végzősökre, akiktől egyre nagyobb önállóságot követel a mostani helyzet.
Mivel kevés eszköz maradt a középiskolák számára, szinte valamennyien megragadják a különböző digitális platformokat, hogy ott mutassák be iskolájuk képzési kínálatát. A beledi általános iskola szülői értekezletére is a virtuális térben kerül sor – tudtuk meg Kőszegi-Németh Józseftől. Az igazgató elmondta, hogy a diákokkal és szüleikkel egyénileg szeretnének elbeszélgetni jövőbeni terveikről. Mostani iskolájuk iránymutatásában szerepelni fognak a tanulók eddig elért eredményei, melyekhez képest kellene választani a továbbtanulási lehetőségek közül. A televíziónknak nyilatkozó igazgató szerint a digitális technika világában ma már minden adott a szükséges információk beszerzésére.
A beledi általános iskolában a veszélyhelyzet kapcsán bejelentett legújabb eljárásrendnek megfelelően folytatódik tovább az oktatás.
– Szeretnénk ezt minél biztonságosabban megtenni. Ennek egyik oldala a fertőtlenítés, amit már az őszi szünetben elvégeztünk a miniszteri előírások szerint. Ennél azonban sokkal messzebbre mennék: minden olyan esetben, amikor felvetődik a koronavírus gyanúja, extra fertőtlenítést rendeltem el. Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekekre is figyeljünk oda, hiszen az iskola őértük van, ezért ha családjukban felmerül valamilyen légúti fertőzésre utaló betegség gyanúja, ne mi, pedagógusok döntsünk a továbbiakról, hanem a gyermekorvos. Amennyiben ilyen probléma merül fel, a diákok itt tanuló testvéreit is hazaküldjük, mert inkább megvárjuk azt a néhány napot, amíg kiderül, hogy mennyire veszélyes a többiekre nézve – hangsúlyozta az igazgató, hozzátéve: Akinél nem igazolódik be a fertőzés, az iskolai közösségben folytathatja a tanulást, a betegeket pedig szeretettel várják a gyógyulás után.
A beledi intézményben eddig elenyésző számú esetet tapasztaltak, vagyis nem hangsúlyos a vírus jelenléte, de a veszélyhelyzet továbbra is állandó éberséget kíván mindenkitől.

Televíziós forgatásunkat időnként munkazaj kísérte az iskola udvarán. Kőszegi-Németh József megköszönte a Soproni Tankerületi Központ segítségét, hiszen több évtizedes lemaradást pótolnak a kerítés megépítésével. Ha elkészül, nagyobb biztonságban tudják a felsős iskolaudvaron tartózkodó gyerekeket, akik az eddigieknél és gyakrabban levegőznek a vírushelyzet miatt. A négymillió forintot meghaladó, rohamtempóban haladó beruházást november végéig szeretnék befejezni.

Beküldés dátuma: 2020. 11. 16.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

Hirdetés