Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nagy gólok és kapások, egyelőre ezek motiválják a széchenyis diákot

A jobb szélső csatár szeretne bekerülni a válogatottba, a heti három edzésen pedig erőnléti és technikai képességeit fejleszti. Szüksége is van mindkettőre, hiszen csapata rendszeresen benevez a megyei bajnokságokra, és részt vesznek a szlovákiai és ausztriai tornákon is. András szerint ezek a rangadók szervezetten zajlanak, és jobbnál jobb csapatok fociznak egymással. A 2009-es, Fonyódligeten rendezett négynapos országos versenyen a kapuvári futballisták harmadik helyezést értek el. A kapuvári iskolás a sportrelikviákon kívül előszeretettel gyűjti a horgászfelszereléseket is. Apukája ismertette meg a hobbival, de néha édesanyjával megy ki pecázni. Andris eddigi rekordja egy 14 kilogrammos tokhal és egy majdnem ugyanekkora súlyú ponty. Az időjárás nem mindig kegyes hozzájuk, mert néha nagyon fúj a szél, de a tanuló ettől függetlenül szeret a szabadban tartózkodni. András nemrég komoly horgászcuccot kapott, amellyel akár pontyot és amúrt is foghat.
A bojlis bot ráadásul nem olcsó mulatság, ezért nagyon meg kell becsülnie, de beszélgetőtársunk egyelőre úgysem vágyik többre. A fiú gyűjteményében  csukázásra alkalmas gumihalak is megtalálhatók. Nem minden horgász szereti a halat, mármint megenni, de a hatodikas széchenyis tanuló azok közé tartozik, akik szívesen elfogyasztják a kifogott pikkelyest, de Zentai András a legtöbbször megkegyelmez áldozatának, és visszaengedi a tóba.
Mit szeretne még kipróbálni a kapuvári hobbista? A tengeren nagy halakat kifogni - árulta el óhaját András. Beküldés dátuma: 2010. 11. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.