Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Műsorokkal örvendeztetik meg egymást

Hegedüs Oszkár és felesége, Anikó a rendezvényt a Rába nevet viselő megyei községek elsősorban nyugdíjas lakói részére találták ki. Idén Rábakecölben tartották meg a Rába-partiak partiját, amelyen a kultúrcsoportok vezetői és tagjai az őket segítő szervezetek, továbbá a képviselt települések polgármesterei vettek részt. A mostani házigazda település vállalkozó szellemű lakossága először a 2008-as rábacsécsényi találkozóra ment el, s mint Tuba Erik mondta, amilyen gyorsan megszokták az évről évre visszatérő rendezvényt, legalább olyan hamar meg is kedvelték, ezért örömmel jelölték be a naptáron a soron következő dátumot. A településeknek presztízst jelent a partira való felkészülés, hisz nem mindegy, hogy milyen műsorral lepik meg barátaikat. Valamennyi résztvevőnek fontos az a néhány együtt töltött felhőtlen óra, amit a  népi hagyományok felelevenítésére szánnak.
Beküldés dátuma: 2012. 09. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.