Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Munkahelyvédelmi akcióterv a fiatalokért

A kormány meghirdette az ún. munkahelyvédelmi akciótervet, mellyel úgy szeretne segíteni a fiatalok elhelyezkedésén, hogy  csökkentené a foglalkoztatásuk adó- és járulékterheit. A Fidelitas természetesen üdvözli a kormány ez irányú törekvéseit. Major András a bejelentett tíz pontos intézkedés közül kiemelte a szerinte legfontosabbakat: a 25 év alatti álláskeresők után a munkáltatónak várhatóan két évig nem kellene szociális hozzájárulási adót fizetnie, a 25 és 54 év közötti szakképzetleneknek pedig megfelezik a járulékát. Az elképzelések szerint a tartósan munkanélküliek járulékát  100 százalékkal fogják csökkenteni. A szülésből visszatérő kisgyermekes anyákra vonatkozó javaslat sem csupán szimbolikus, mert két évig ők is mentesek a járulékfizetés alól. A Nemzetgazdasági Minisztérium hárommilliárd forintos munkaerő-piaci programja értelmében a munkaadók a szeptember 1. és december 31. között foglalkoztatott, regisztrált pályakezdő álláskeresők után megkapják a bér és a szociális hozzájárulási adó összegét(a minimálbér kétszereséig).
A Fidelitas szokásos megyei találkozóját idén szeptember elején, Sopronban tartották meg, az országos sporthétvégét pedig Szekszárdra hívták össze, de a csornai szervezet elnöke az év hátralévő részére tervezett programokról is beszélt. A tavalyról már ismerősen csengő 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű karitatív összejövetelt októberre tették, karácsony körül pedig az év végi ünnepi találkozókat tartják meg. Major András leszögezte: szeretnék, ha a Fidelitas csornai szervezete az eddig megszokott ütemben fejlődne tovább, ezért várják azon jobboldali gondolkodású fiatalok jelentkezését a csapatba, akik érdeklődnek az ifjúságpolitika és társterületei iránt.

Szabó Dávid, a Széchenyi Programiroda tanácsadója örömmel fogadta Major András megkeresését, mely a fiatalokat érintő Új Széchenyi Terves pályázatok televíziós ismertetésére vonatkozott. A tanácsadó cég térítésmentesen tájékoztatja a vállalkozókat, a szervezeteket, az önkormányzatokat és az egyházakat arról, hogy milyen támogatási lehetőségeket lehet igénybe venni a Széchenyi Terv  keretében. A vállakozásfejlesztési szakértő a témát két szempontból közelítette meg: a munkáltatói és a munkavállalói oldalról. Az első két pályázat, amelyről beszélt, nemcsak a fiatalokat érinti, hanem a mikro-, kis és középvállalkozásokat is. A Gazdasági Operatív Program 2011-2.1.1/M. kódszámmal bejegyzett pályázata igazi sikerprojekt lehet, mert a mikrovállalkozások  eszközbeszerzése és az információs technológiai beruházása mellett egyaránt támogatja az ingatlanvásárlást. Különlegessége, hogy nem feltétele a lezárt üzleti év, tehát az induló vállalkozások is élhetnek vele. A munkahelyteremtési pályázat (GOP  2012-2.2.4) a mikrocégek mellett a kis és közepes vállakozásokat is segíti. Mivel az új munkahelyek a gazdaság élénkítő motorjai tudnak lenni, ezért 50 vagy akár 70 százalékos támogatást lehet elérni ezzel a projekttel. Utóbbira akkor van esély, ha a pályázó a 35 év alattiakat foglalkoztatja. A fiatalok vállalkozóvá válását segítő pályázat (TÁMOP-2.3.6. B-12/1.) a mikrocégek létrehozását támogatja, ezért a kedvezményezettek körébe a 35 év alatti, más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkező természetes személyek tartoznak. Szabó Dávid utóbbit azért tartja nagyon jó lehetőségnek, mert az érintettek 90 százalékos támogatás mellett tudják kipróbálni a cégalapítást.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.