Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mostantól nem kell Kapuvárra utazni a vérvétel miatt

A beledi lakosság nagy örömmel fogadta, hogy mostantól vérmintavétel miatt nem kell Kapuvárra utazniuk. Különösen nagy könnyebbség azok számára, akiknek különböző betegségük miatt ez a procedúra rendszeresenen, akár havi gyakorisággal ismétlődik.

– A helyben történő vérmintavétel igényéről a választási kampányban értesültem - kezdte mondandóját Beled polgármestere. Már akkor is kiderült, hogy a környékbeli nagyobb településeken (Répcelak, Fertőszentmiklós, Fertőd) ez a lehetőség adott a lakosság számára. Megválasztásomat követően rögtön utánanéztem a megvalósításhoz szükséges feltételeknek. Sajnos a folyamat különböző okok miatt egy kicsit elhúzódott, de a március 12-i próba után, március 19-től már rendes menetrend szerint – minden hónap első és harmadik csütörtökén reggel 6.30-tól - 7.45-ig – lehet a szolgáltatást igénybe venni. A helyszín a gyógyszertár mögött lévő orvosi rendelő (Dr. Gere Lajos doktor úr rendelője).

Mivel már az első két alkalommal is nagy volt az érdeklődés (20, illetve 28 fő), a zökkenőmentesebb lebonyolítás miatt a vérvételt végző Takács Nikoletta szakasszisztens néhány hasznos tudnivalóra hívja fel a figyelmet.

Aki a vérvételre jön, reggel fél 7-től legkésőbb fél 8-ig érkezzen meg, és hozza magával a háziorvostól kapott beutalót. A kapuvári labor a vérvétel eredményét a háziorvoshoz e-mailben küldi el, de ha a betegnek is szüksége van rá, a következő héten átveheti személyesen is a vérvétel helyszínén. Amennyiben valakinek vizeletvizsgálatra is szüksége van, úgy a hozott mintát is be tudjuk küldeni a laborba. Ezzel kapcsolatban viszont az a kérésünk, hogy a mintát mindenki jól zárható üveg vagy műanyag tégelyben, és a nevét tartalmazó címkével ellátva hozza be.

Takács Nikoletta elmondta: A vérvétel helyben történő bevezetésével főleg a nyugdíjasokon szerettek volna segíteni, de természetesen a többi pácienst is fogadják. A kismamáknak viszont – a rájuk vonatkozó speciális vizsgálat miatt – továbbra is azt javasolják, hogy a kapuvári labort vegyék igénybe.
A gördülékenyebb lebonyolítás érdekében a szakasszisztens elképzelhetőnek tartja, hogy a későbbiekben szükségessé válhat a páciensek időpontra történő beosztás,a az előzetes telefonos egyeztetést követően.

Beküldés dátuma: 2015. 04. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.