Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mosolygó, boldog gyermekarcok a rendezvényen

Pallag Jánosné, a beledi ÁMK művelődésszervezője valamint  kollégái színes programokkal készültek a gyermeknapra, melynek szinte minden egyes percében történt valami érdekes, hiszen reggeltől egészen este nyolcig várták a kicsiket és a nagyokat. Délelőtt a „Mátyás király udvarában jártam” elnevezésű sportvetélkedőn korcsoportonként vettek részt az alsósok és a felsősök. Amíg az alsóbb osztályba járó diákok versenyeztek, a nagyobbak a művelődési házban megnézték az „Állati jó” bemutatót, és az azt követő Vad Magyarország című természetfilmet. A gyermeknap szervezője elégedett volt a részvétellel,  de úgy tűnik, hogy hasonlóan gondolták a szülők is, mert kapva az alkalmon, a kisebbeket is elhozták a rendezvényre. Barabás Zsuzsanna angol-német szakos tanár, mint a diákönkormányzat patronálója vett részt a gyermeknap szervezésében, amihez sok helyi cég ajánlotta fel a segítségét. A szülők szintén aktívan közreműködtek, és elvállalták az ebédkészítést.
Nagy Noel a hernyó formájú alagútban és az ugrálóvárban érezte magát a legjobban, de az erőemelők is tetszettek neki. Skultéty Karina nem igazán tudott különbséget tenni a játékok között, mert mindegyiket kedvelte valamiért, de talán a  sportvetélkedőn érezte magát a legjobban. Ha lehet fokozni, akkor Bognár Lili a délelőtti játékokon szórakozott a leginkább. Az ötödikes diák röviden így foglalta össze véleményét: nekem nagyon tetszik a gyereknap. Menyhárt Balázzsal, a Delta Testépítők versenyzőjével is találkoztunk a gyermeknapi rendezvényen. A sportoló fiatalember  egy éve jár a klubba, és kitartásának köszönhetően idén eljutott a világbajnokságra, ahol az előkelő negyedik helyen végzett. Kovács Attila, a belediek edzője is hozzászólt a Pilsenben tartott erőemelő megmérettetéshez, ahol mint öltöztető és gyúró vett részt. Szükség volt a szakismeretére, mert  nem lehet akárhogy ráadni a versenyzőre a speicális sportruházatot, mely ha kényelmes és segíti az erőkifejtést, nagyban meghatározhatja az eredményes szereplést. Eőry Jenő szerint az 1994 decemberében alakult klub elérte a célját, mert egészséges életmódra ösztönzik a beledi és környékbeli fiatalokat, valamint senior korosztály tagjait. A testépítők vezetője elmondta: Indulás óta folyamatosan számíthatnak az önkormányzat segítségére, a versenyzők pedig kitartó munkájuknak köszönhetően rendszeresen részt vesznek a legrangosabb országos megmérettetéseken, ahol a fekvenyomók Beled hírnevét öregbítve, elhozták a dobogós helyezéseket. Hogy kerültek az erős fiúk a gyermeknapra? Ha pezseg a város, akkor nekik is ott kell lenni, hiszen mindig a mozgás szeretetét hirdetik, s ebben személyes példájukkal járnak az élen.
Beküldés dátuma: 2012. 06. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.