Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Modern művelődési házra vágynak

Horváth Magdolna érettségi után elárusító lett, majd 1980-tól egészen a nyugdíjazásáig „közszolgaként” dolgozott.  Először a tanács adócsoportjához került, a rendszerváltás után pedig a gyömörei hivatalban többféle területtel foglalkozott. Szívéhez talán az anyakönyvvezetés állt a legközelebb, de idővel visszahívták Tétre, ahol megint az adóügyek intézését bízták rá, és nem sokkal ezután a szociális szférát is megismerte. A nyugdíjas hölgy nem most kezdte a közéleti tevékenységet, mert a ’70-es évektől tanácstagként, a Tét-gyömörei közös tanácsnál pedig végrehajtó bizottsági tagként szorgoskodott.
Horváth Magdolna büszke arra, hogy az általa vezetett közösség, az „Együtt-egymásért” Egyedül Élők és Nyugdíjas Klub Egyesület kezdeményezte a téti civil szervezetek közti összefogást. Az egyesület főként két csoportra fókuszál: a bármilyen okból egyedülállóvá vált emberekre, valamint a nyugdíjasokra. Társaival együtt vallja, hogy sokkal könnyebb teljesíteni a feladatokat és elérni a céljaikat, ha a civilek tudnak egymásról. Számtalan program ennek a felfogásnak a jegyében valósult meg.  Amennyiben nagyobb megmozdulásra készül a település, a szervezés élére állt személy biztos, hogy összehívja a civileket, hogy az előkészítésből és a megvalósításból minél többen kivegyék a részüket. A képviselő szerint aki részt vesz a közéletben, az biztos, hogy szeretettel teszi, és örül az eredményeknek. A kritikus véleményeket megfogalmazók inkább otthonról továbbítják negatív észrevételeiket. Horváth Magdolna megjegyezte: ők talán a csodára várnak, mert a szervezők minden tőlük telhetőt megtesznek. Riportalanyunk a középgeneráció és a fiatalabb nemzedék aktivitását hiányolja a közéletből, de a jó vezetői kvalitásokkal megáldott személyekre hamarabb hallgatnak az emberek. – Ennél sokkal nagyobb baj az, hogy elképesztően lerobbant művelődési házunk van – jegyezte meg a képviselő, az ő fiatal kora óta semmit sem változott épületre. Szerinte a baj egyik oka, hogy a 4200 lakosú Tét falunak nagy volt, városnak meg épp hogy elment, ezért nem találtak megfelelő. pályázatot. Erre a problémára egyelőre nincs megoldás, mert a felújítás több száz millió forintba kerülne. Sokat elárul a település gazdasági helyzetéről, hogy a rendszerváltás előtt alig volt olyan, aki Győrbe járt dolgozni, mert a munkaképes korú lakosság helyben is megtalálta a számítását.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.