Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mindszenty József hercegprímásra emlékeztek

A KÉSZ Csornai Szervezete vetítettképes előadásra várta az érdeklődőket a premontrei rendház nagytermébe. A sorozat következő részében Mindszenty József hercegprímás életét és a premontrei renddel kialakított kapcsolatait elemezte dr. Horváth Lóránt Ödön nyugalmazott csornai prépostprelátus. Az előadáson szó esett a bíboros korábbi lelkipásztori tevékenységéről is, melynek mint zalaegerszegi plébános, veszprémi püspök és esztergomi érsek tett eleget. A csornai premontrei apát személyesen nem találkozhatott a főpásztorral, de több ízben hallhatta őt beszélni, ezért dr. Horváth Lóránt Ödön saját benyomásait is megosztotta a nagyérdeművel. Az előadó végül Esztergom érsekének történelmi szerepét és küldetéstudatát méltatta. – Az evangélium szavai rá is illenek, mert igazi jó pásztor volt, aki életét áldozta Istenért, a hívekért és magyar hazájáért – fogalmazott a nyugalmazott prépost prelátus.  2012.03.14.

Beküldés dátuma: 2012. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.