Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mindenki elfoglalta magát a Széchenyi családi napján


Szabóné Varga Valéria igazgatóhelyettes kollégáival együtt úgy véli, hogy jó, ha a szülők nemcsak a hivatalos szülői értekezletek, fogadóórák alkalmával, hanem más szemszögből is betekintést nyernek az iskola, illetve a gyermekek életébe. Idén az anyukák és az apukák is kivették a részüket a munkából:  bemutatták hobbijukat, mesterségüket az érdeklődő nebulóknak, de volt, aki az egészségügyi vetélkedő szervezése körüli teendőkben hasznosította magát. A volt tanítványok közreműködésével a háztartási balesetekről tartottak előadást a kisebbeknek, a bütyköldében pedig mindenki kedve szerint kiélhette kreativitását.
Erdélyiné Orbán Gyöngyi, két széchenyis gyermek édesanyja hasznosnak tartja az ilyen jellegű rendezvényeket, melyről megjegyezte: a család kifejezés jelen esetben tágabb fogalmat jelez, melybe a szülőn és a tanulón kívül az iskola is beletartozik, hiszen a nebulók nevelésében sokan részt vesznek. A szülői munkaközösségi tag szerint ezen a napon tényleg családias hangulat uralkodik, és közelebb kerülnek egymáshoz az érintettek.
A csornai Széchenyi-iskola családi- és sportnapján az “Őrült bohócok”csapata nyerte a sportvetélkedőt.  Erlitz Rebeka diák elmondta, hogy a fizikai megterhelés után finom ebéddel pótolták az elvesztett energiát: gyros pitában, zöldségkörettel szerepelt az étlapon. A tanulók előkészítették az alapanyagokat, meghámozták a zöldségeket, de az ételek összeállítását inkább nevelőikre hagyták. A látogatókat tea, szendvics és sütemény hangolta jobb kedvre.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.