Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Minden jóérzésű ember örül, ha a környezete szépül

Kálvária és templomtér átadóra gyülekeztek Osliban az emberek, hisz a település is érintett abban a több konzorciumi tagot felvonultató „Turisztikai fejlesztések a Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj, valamint a Rábaköz és Hanság területein” elnevezésű, kerékpározást és az egyéb turisztikai attrakciókat érintő fejlesztésben, melyre összesen 400 millió forintot meghaladó támogatást kaptak a nyertesek. – Hatalmas lépés  a Hanság és a Rábaköz területén végrehajtott mostani beruházás, hisz több helyen megszépültek a kerékpáros pihenők, megújultak a közösségi terek és turisztikai látványosságok – mondta Fodor József. Hozzátette: nem egyszerű előteremteni a saját forrást, de ha elkészül valami, annak nagyon örül a falu. Osliban 24 millió forintba került a két fejlesztés, melyből az önkormányzat 15 százaléknyi önrészt vállalt magára. A község vezetője okulásul megosztotta a nyilvánosággal a projekttel kapcsolatos tapasztalatait: a beadás határideje nagyon rövid, az elbírálás viszont annál hosszabb. A hiánypótlást talán el lehetne kerülni azzal, ha elegendő felkészülést adnának az anyag összegyűjtésére. A kivitelezéssel szintén sietni kell, de az adminisztráció és a megítélt támogatás lehívása már megint döcögősen megy. Fodor József mindent egybevetve sok fantáziát lát a falusi turizmusban, mely nem egy és nem két embernek adhat munkát, ugyanakkor a siker eléréséhez a lakosságnak is formálódni kell.
Hámori György, a Kapuvár-Beledi Kistérség Többcélú Társulása vezetője arra emlékeztetett, hogy 12 településen avattak valamilyen fejlesztést a Fertő-Hanság Nemzeti Park, mint fő konzorciumi tag vezényletével lezajlott projekt kereteien belül. A megszólaló köszönetet mondott a nemsokára megszűnő kistérség polgármestereinek, akik valamennyien hozzájárultak a sikerhez.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.