Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Minden gyermek tehetséges valamiben

A Király Iván Körzeti Általános Iskola Farád, Bogyoszló és Potyond intézményfenntartói társulásában működik. Az idei tanévben 177 tanuló látogatja az iskolát, ahova nemcsak az említett helyekről, hanem több településről is járnak gyerekek. A magasabb létszámú  osztályokban csoportbontásban tanulják a magyar nyelvet, a matematikát és az informatikát. Tizenkét főállású és három óraadó pedagógus látja el az oktató-nevelő tevékenységet, az igazgató helyettesének viszont nem neveztek ki senkit. Az adminisztrációs feladatok ellátására nem alkalmaznak külön munkatársat, mert a tanárok elosztják maguk között a tennivalókat.
A minőségi oktatás egyik garanciája, hogy a szakos ellátottság biztosítva legyen – közölte Márczisné Varga Lívia. Csorna közelsége révén megpróbáljuk biztosítani mindazokat a lehetőségeket, amelyeket egy város tud nyújtani a tanulóknak, de ki kell használnunk a kis iskola előnyeit is – tette hozzá az igazgató. Farádon nagy becsben tartják a tehetséges gyerekeket, ezenkívül fontos feladatnak tekintik a középiskolára való felkészítést. Utóbbi jegyében a nyolcadikasoknak magyar és matematika előkészítő foglalkozásokat szerveznek. A tanulmányi versenyeken évről évre szép eredmények születnek, melyekről televíziónkon keresztül is örömmel tájékoztatják a szülőket.
Az iskola vezetője nagyon örül annak, hogy a fenntartó eddig lehetővé tette az idegen nyelvi és informatikai plusz órákat. A korszerű számítógépekkel, szoftverekkel, interaktív táblákkal  felszerelt termet nyelvi laborként is használják. Náluk már az elsősök is eldönthetik, hogy angolt vagy németet szeretnének tanulni, és ez a választási lehetőség a felsősökre ugyanúgy vonatkozik. A mostani tanév újdonsága, hogy a hetedik-nyolcadik osztályosok a második idegen nyelvet szakkörön gyakorolhatják. A bécsi testvériskola jóvoltából életszerű formában használhatják a gyerekek a németet. A sajátos nevelési igényű gyermekekkel helyben foglalkoznak a fejlesztőpedagógusok. A farádi iskola tanárai nem érzik tehernek a továbbképzéseket, hisz az új módszereket kiválóan kamatoztatják az oktatás során.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.