Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Minden gyermek tehetséges valamiben

A Király Iván Körzeti Általános Iskola Farád, Bogyoszló és Potyond intézményfenntartói társulásában működik. Az idei tanévben 177 tanuló látogatja az iskolát, ahova nemcsak az említett helyekről, hanem több településről is járnak gyerekek. A magasabb létszámú  osztályokban csoportbontásban tanulják a magyar nyelvet, a matematikát és az informatikát. Tizenkét főállású és három óraadó pedagógus látja el az oktató-nevelő tevékenységet, az igazgató helyettesének viszont nem neveztek ki senkit. Az adminisztrációs feladatok ellátására nem alkalmaznak külön munkatársat, mert a tanárok elosztják maguk között a tennivalókat.
A minőségi oktatás egyik garanciája, hogy a szakos ellátottság biztosítva legyen – közölte Márczisné Varga Lívia. Csorna közelsége révén megpróbáljuk biztosítani mindazokat a lehetőségeket, amelyeket egy város tud nyújtani a tanulóknak, de ki kell használnunk a kis iskola előnyeit is – tette hozzá az igazgató. Farádon nagy becsben tartják a tehetséges gyerekeket, ezenkívül fontos feladatnak tekintik a középiskolára való felkészítést. Utóbbi jegyében a nyolcadikasoknak magyar és matematika előkészítő foglalkozásokat szerveznek. A tanulmányi versenyeken évről évre szép eredmények születnek, melyekről televíziónkon keresztül is örömmel tájékoztatják a szülőket.
Az iskola vezetője nagyon örül annak, hogy a fenntartó eddig lehetővé tette az idegen nyelvi és informatikai plusz órákat. A korszerű számítógépekkel, szoftverekkel, interaktív táblákkal  felszerelt termet nyelvi laborként is használják. Náluk már az elsősök is eldönthetik, hogy angolt vagy németet szeretnének tanulni, és ez a választási lehetőség a felsősökre ugyanúgy vonatkozik. A mostani tanév újdonsága, hogy a hetedik-nyolcadik osztályosok a második idegen nyelvet szakkörön gyakorolhatják. A bécsi testvériskola jóvoltából életszerű formában használhatják a gyerekek a németet. A sajátos nevelési igényű gyermekekkel helyben foglalkoznak a fejlesztőpedagógusok. A farádi iskola tanárai nem érzik tehernek a továbbképzéseket, hisz az új módszereket kiválóan kamatoztatják az oktatás során.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.