Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György. Mindamellett, hogy a képviselő-testület jó gazda módjára bánik a pénzzel, a vállalkozások és magánszemélyek időben befizetik az adójukat – tette hozzá a polgármester.

Lehet, hogy a lakosság nem tekinti annyira fontos kérdésnek a költségvetés állását, de a városvezető és a képviselők kiemelt figyelmet szentelnek a település működése, fejlődése szempontjából meghatározó témának. A november 29-i testületi ülésen a helyi büdzsé harmadik negyedévi teljesítését tárgyalták a városatyák. Hámori György változatlanul ragaszkodik ahhoz, hogy a képviselők naprakészen ismerjék a költségvetés számadatait, mert csak azok alapos ismeretében tudnak felelős döntéseket hozni. A stabil gazdálkodás miatt egyetlen napig sem kellett folyószámla hitelhez folyamodni. A bevételi oldal időarányosan megfelelő, a kiadási viszont elmaradást mutat. A költségvetés egyensúlya év végén fog helyrebillenni, mert az év közben elindított fejlesztések decemberben zárulnak, így a kifizetések is akkor történnek.
– Kapuváron az adómorál nagyon-nagyon jó, ami azért fontos, mert a gazdálkodásunk jelentős részét ebből finanszírozzuk – hangsúlyozta a polgármester. – Bízzanak bennünk, adóforintjaik jó helyre mennek – tette hozzá.

Hámori György bokros teendői mellett szívesen meghallgatja a fogadóóráira betérő helyieket. Nem azért kap valaki egy vagy két hét múlva időpontot, mert megfeledkeztek róla és kevésbé tartják fontosnak a véleményét, hanem a körülmények alakulása miatt a városvezető jelenleg egyedül intézi a település ügyeinek jelentős részét. Az e-mailben érkező megkeresésekre igyekszik gyorsan reagálni. A kapcsolattartás gyakran a helyi képviselőkön keresztül történik, akik nagyon jól ismerik a lakosság igényeit, ezért rendszeresen tolmácsolják az észrevételeket a polgármesternek.

Jó úton halad a kerékpárosbarát-fejlesztési projekt, valamint a közlekedésbiztonsági intézkedések megvalósítása Kapuváron. A biciklisek már korábban birtokukba vehették az új szakaszokat, melyeket nemrég hivatalosan is átadtak a forgalomnak. Olyan átfogó program részeként valósult meg az ún. „fehér háztól” a Zöldfasor utcáig tartó kerékpáros út, melynek keretében gyalogátkelőhelyeket adtak át az Ipari parkban, a Pátzay iskolánál és a gartai templomnál.
Szintén a pályázathoz tartozik a Győr felől Kapuvárra érkezve az ún. „városkapu” elkészítése, vagyis a fordulósáv lehetővé teszi a 85-ös főútról az Ipari park felé való biztonságos kanyarodást. Az évtizedek óta használaton kívüli szervizút mentén kiirtották a láthatóságot akadályozó növényzetet, ezenkívül a padkán felgyülemlett földréteget is eltávolítják, valamint üzembe helyezik a közvilágítást. Amennyiben valamennyi munkafolyamattal végeznek, ezt a szakaszt is át fogják adni a közlekedőknek.
Idén év végén is folytatódik a közel 200 millió forintos projekt keretében megvalósuló Vargyas utca rekonstrukciója, december végéig pedig befejeződik a Pátzay iskola. A tanítás zavartalanságának biztosításában nagy szerepe volt Horváth László igazgatónak, valamint a munkálatokat végző kivitelezőnek, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt az építkezés ideje alatt.
Kapuváron minden felújítás halad az előre eltervezett ütemben – tette hozzá a polgármester. Mire megjelenik a Rábaközi Magazin december 14-i száma, már le is tették a Laurastar új üzemcsarnokának alapkövét az Ipari parkban.

Kerek évfordulóját ünnepli idén a város Fő téri karácsonyfájánál megtartott „Adventi fénygyújtás” elnevezésű program, mely iránt mindig nagy volt az érdeklődés az elmúlt tíz esztendőben. Gacs Elemérné és lánya, Soósné Gacs Zsuzsa egy évtizede vállalja a műsor színvonalas szervezését, ezenkívül húsz esztendeje indították el a Junior Mozgásstúdiót. Az ünnepi alkalomból Hámori György polgármester, valamint Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő – Kapuvár képviselő-testülete határozata alapján – Pátzay Pál-díjat adományozott mindkettőjüknek.
A kultúra szerelmesei év végéig sem maradnak programok nélkül, hiszen szombatonként a Fő téri templomban a helyi iskolák és művészeti csoportok fognak fellépni, a december 9-i Hanság Big Band nagykoncertje után december 15-én a Haydn Vegyeskar ünnepi hangversenyére várják az érdeklődőket. 

Beküldés dátuma: 2018. 12. 11.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

  • Előadás Csornán: Egyéni boldogság időskorban

    Mindig keressük meg az adott nap ajándékát, mely átsegíthet bennünket az időskor nehézségein – javasolta Világosné Rozsonits Erika, aki összefoglalta a Rábaközi Televíziónak a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesületnek tartott „Az időskor boldogsága” című előadását.

  • Tájékoztató a csornai képviselő-testület 2024. február 22-i üléséről

    Első napirendi pontban tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2023.

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

Hirdetés