Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György. Mindamellett, hogy a képviselő-testület jó gazda módjára bánik a pénzzel, a vállalkozások és magánszemélyek időben befizetik az adójukat – tette hozzá a polgármester.

Lehet, hogy a lakosság nem tekinti annyira fontos kérdésnek a költségvetés állását, de a városvezető és a képviselők kiemelt figyelmet szentelnek a település működése, fejlődése szempontjából meghatározó témának. A november 29-i testületi ülésen a helyi büdzsé harmadik negyedévi teljesítését tárgyalták a városatyák. Hámori György változatlanul ragaszkodik ahhoz, hogy a képviselők naprakészen ismerjék a költségvetés számadatait, mert csak azok alapos ismeretében tudnak felelős döntéseket hozni. A stabil gazdálkodás miatt egyetlen napig sem kellett folyószámla hitelhez folyamodni. A bevételi oldal időarányosan megfelelő, a kiadási viszont elmaradást mutat. A költségvetés egyensúlya év végén fog helyrebillenni, mert az év közben elindított fejlesztések decemberben zárulnak, így a kifizetések is akkor történnek.
– Kapuváron az adómorál nagyon-nagyon jó, ami azért fontos, mert a gazdálkodásunk jelentős részét ebből finanszírozzuk – hangsúlyozta a polgármester. – Bízzanak bennünk, adóforintjaik jó helyre mennek – tette hozzá.

Hámori György bokros teendői mellett szívesen meghallgatja a fogadóóráira betérő helyieket. Nem azért kap valaki egy vagy két hét múlva időpontot, mert megfeledkeztek róla és kevésbé tartják fontosnak a véleményét, hanem a körülmények alakulása miatt a városvezető jelenleg egyedül intézi a település ügyeinek jelentős részét. Az e-mailben érkező megkeresésekre igyekszik gyorsan reagálni. A kapcsolattartás gyakran a helyi képviselőkön keresztül történik, akik nagyon jól ismerik a lakosság igényeit, ezért rendszeresen tolmácsolják az észrevételeket a polgármesternek.

Jó úton halad a kerékpárosbarát-fejlesztési projekt, valamint a közlekedésbiztonsági intézkedések megvalósítása Kapuváron. A biciklisek már korábban birtokukba vehették az új szakaszokat, melyeket nemrég hivatalosan is átadtak a forgalomnak. Olyan átfogó program részeként valósult meg az ún. „fehér háztól” a Zöldfasor utcáig tartó kerékpáros út, melynek keretében gyalogátkelőhelyeket adtak át az Ipari parkban, a Pátzay iskolánál és a gartai templomnál.
Szintén a pályázathoz tartozik a Győr felől Kapuvárra érkezve az ún. „városkapu” elkészítése, vagyis a fordulósáv lehetővé teszi a 85-ös főútról az Ipari park felé való biztonságos kanyarodást. Az évtizedek óta használaton kívüli szervizút mentén kiirtották a láthatóságot akadályozó növényzetet, ezenkívül a padkán felgyülemlett földréteget is eltávolítják, valamint üzembe helyezik a közvilágítást. Amennyiben valamennyi munkafolyamattal végeznek, ezt a szakaszt is át fogják adni a közlekedőknek.
Idén év végén is folytatódik a közel 200 millió forintos projekt keretében megvalósuló Vargyas utca rekonstrukciója, december végéig pedig befejeződik a Pátzay iskola. A tanítás zavartalanságának biztosításában nagy szerepe volt Horváth László igazgatónak, valamint a munkálatokat végző kivitelezőnek, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt az építkezés ideje alatt.
Kapuváron minden felújítás halad az előre eltervezett ütemben – tette hozzá a polgármester. Mire megjelenik a Rábaközi Magazin december 14-i száma, már le is tették a Laurastar új üzemcsarnokának alapkövét az Ipari parkban.

Kerek évfordulóját ünnepli idén a város Fő téri karácsonyfájánál megtartott „Adventi fénygyújtás” elnevezésű program, mely iránt mindig nagy volt az érdeklődés az elmúlt tíz esztendőben. Gacs Elemérné és lánya, Soósné Gacs Zsuzsa egy évtizede vállalja a műsor színvonalas szervezését, ezenkívül húsz esztendeje indították el a Junior Mozgásstúdiót. Az ünnepi alkalomból Hámori György polgármester, valamint Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő – Kapuvár képviselő-testülete határozata alapján – Pátzay Pál-díjat adományozott mindkettőjüknek.
A kultúra szerelmesei év végéig sem maradnak programok nélkül, hiszen szombatonként a Fő téri templomban a helyi iskolák és művészeti csoportok fognak fellépni, a december 9-i Hanság Big Band nagykoncertje után december 15-én a Haydn Vegyeskar ünnepi hangversenyére várják az érdeklődőket. 

Beküldés dátuma: 2018. 12. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.