Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Minden a káposzta körül forgott

A bágyogszovátiak, és a községből elszármazottak közös sikere a káposztafesztivál, amit többen anyagilag is támogattak. A helyiek összetartásának köszönhetően sok ember munkája van benne – mondta Horváth László. A másfél millió forintba kerülő falunapot takarékos gazdálkodással és a szponzorok pénzbeli ráfordításával tudták létrehozni – tette hozzá a polgármester, aki úgy véli, hogy évente egyszer megengedhetik maguknak.

A hét-nyolc vállalkozást párhuzamban vezető Hajtó Péter hobbiból vállal konferanszié szerepet, hisz az elmúlt években ebből is gyakorlatot szerzett. A Szigetközi Music Fesztivál főszervezője igazán sok lábon áll: többek között web- és grafikai stúdiója van, de mellette limuzin- és munkaerőkölcsönzéssel egyaránt foglalkozik.
Mostanság a fesztiváloknak nevezett rendezvények idejét éljük, ezért akár a bágyogszováti káposztafesztivál is elcsépeltnek tűnhet – fogalmazott a speaker –, épp ezért a program minden községnek a sajátja kell, hogy legyen. – A bágyogszovátiak jól összerakták, színvonalas műsort csináltak, és az összejövetel tényleg a káposzta körül forog. Riportalanyunk szerint mindegy, hogy búcsúnak, falunapnak vagy fesztiválnak hívjuk a közösségi rendezvényeket, egy a lényeg, hogy jól érezzék magukat az emberek.

A helyi fellépőket a közönség nem unja meg, hisz közülük valók, de ha a sztárvendég évről évre ugyanaz lenne, már nem igaz ez az állítás. Az ismertebb előadókat úgy válogatták össze, hogy többféle műfajban szólaljanak meg: az idei káposztafesztiválon színpadra lépett A két zsivány, Szandi, az Irigy Hónaljmirigy és a Grammy együttes. A programokat időrendben hirdették meg,  a közönség ilyenkor elnézi a néhány perces csúszást. Hajtó Péter korábban részt vett már olyan falunapon, melyre tényleg nagy sztárokat hívtak meg, de a hangulat mégsem volt fergeteges, mert utóbbi a helyiek lelkesedésén is múlik. Bágyogszováton jókedvben nem volt hiány, és ha a rendezvényre még a média is felfigyel, biztos, hogy rendben van a fesztivál, ami úgy volt kerek, mint a káposzta.
Beküldés dátuma: 2013. 07. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.