Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mindannyiunké a felújított csornai parkszínpad!

Átadták a színvonalas zenés-táncos rendzevényeknek, színielőadásoknak, könnyűzenei hangversenyeknek helyet adó, LEADER pályázati forrásból felújított  220 m2-es csornai parkszínpadot, valamint annak környezetét. A helyi önkormányzat 3,2 millió forint önerővel egészítette ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által megítélt 6 millió forintos támogatást. A színpad a korábbi aszfaltburkolat helyett vörösfenyő borítást kapott, és az oldalfalakat szintén rendbe tették. A szigetelés mellett gondoskodtak a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről is. A nézőtéri padok használható betonelemeit meghagyták, viszont valamennyit új alapra helyezték, a régi deszkákat pedig ugyancsak vörösfenyőre cserélték.
Horváth Péter jegyző az átadási ceremónia alkalmával a kivitelező Bau-Penta Bt. határidőre befejezett munkáján kívül megemlítette azt a manapság ritkaságszámba menő önzetlen felajánlást, melyet a VILL-KOR Hungária Kft. ügyvezetője, Gasztonyi László tett Csornának:  saját költségén állta a park, ezen belül a nézőtér közvilágításának felújítását. A győri székhelyű cég üzleti filozófiájában kiemelt szerep jut a társadalmi kötelezettségvállalásnak. A Gasztonyi családtól nem idegen az adományozás kultúrája, ezért a megyeszékhelyen is felajánlották segítségüket.
Csorna önkormányzata a park további fejlesztéséről sem tett le, ezért bízva a megfelelő pályázati kiírásban, a sétálóutak felújítását és a színpad lefedését tervezik. Horváth Péter az ünnepség végén arra kérte a csornaiakat, hogy vigyázzanak az elkészült közösségi térre, mert azt nemcsak a felnőttek, hanem azok gyermekei és unokái is használni szeretnék.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.