Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mindannyiunké a felújított csornai parkszínpad!

Átadták a színvonalas zenés-táncos rendzevényeknek, színielőadásoknak, könnyűzenei hangversenyeknek helyet adó, LEADER pályázati forrásból felújított  220 m2-es csornai parkszínpadot, valamint annak környezetét. A helyi önkormányzat 3,2 millió forint önerővel egészítette ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által megítélt 6 millió forintos támogatást. A színpad a korábbi aszfaltburkolat helyett vörösfenyő borítást kapott, és az oldalfalakat szintén rendbe tették. A szigetelés mellett gondoskodtak a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről is. A nézőtéri padok használható betonelemeit meghagyták, viszont valamennyit új alapra helyezték, a régi deszkákat pedig ugyancsak vörösfenyőre cserélték.
Horváth Péter jegyző az átadási ceremónia alkalmával a kivitelező Bau-Penta Bt. határidőre befejezett munkáján kívül megemlítette azt a manapság ritkaságszámba menő önzetlen felajánlást, melyet a VILL-KOR Hungária Kft. ügyvezetője, Gasztonyi László tett Csornának:  saját költségén állta a park, ezen belül a nézőtér közvilágításának felújítását. A győri székhelyű cég üzleti filozófiájában kiemelt szerep jut a társadalmi kötelezettségvállalásnak. A Gasztonyi családtól nem idegen az adományozás kultúrája, ezért a megyeszékhelyen is felajánlották segítségüket.
Csorna önkormányzata a park további fejlesztéséről sem tett le, ezért bízva a megfelelő pályázati kiírásban, a sétálóutak felújítását és a színpad lefedését tervezik. Horváth Péter az ünnepség végén arra kérte a csornaiakat, hogy vigyázzanak az elkészült közösségi térre, mert azt nemcsak a felnőttek, hanem azok gyermekei és unokái is használni szeretnék.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 24.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.