Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mindannyiunké a felújított csornai parkszínpad!

Átadták a színvonalas zenés-táncos rendzevényeknek, színielőadásoknak, könnyűzenei hangversenyeknek helyet adó, LEADER pályázati forrásból felújított  220 m2-es csornai parkszínpadot, valamint annak környezetét. A helyi önkormányzat 3,2 millió forint önerővel egészítette ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által megítélt 6 millió forintos támogatást. A színpad a korábbi aszfaltburkolat helyett vörösfenyő borítást kapott, és az oldalfalakat szintén rendbe tették. A szigetelés mellett gondoskodtak a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről is. A nézőtéri padok használható betonelemeit meghagyták, viszont valamennyit új alapra helyezték, a régi deszkákat pedig ugyancsak vörösfenyőre cserélték.
Horváth Péter jegyző az átadási ceremónia alkalmával a kivitelező Bau-Penta Bt. határidőre befejezett munkáján kívül megemlítette azt a manapság ritkaságszámba menő önzetlen felajánlást, melyet a VILL-KOR Hungária Kft. ügyvezetője, Gasztonyi László tett Csornának:  saját költségén állta a park, ezen belül a nézőtér közvilágításának felújítását. A győri székhelyű cég üzleti filozófiájában kiemelt szerep jut a társadalmi kötelezettségvállalásnak. A Gasztonyi családtól nem idegen az adományozás kultúrája, ezért a megyeszékhelyen is felajánlották segítségüket.
Csorna önkormányzata a park további fejlesztéséről sem tett le, ezért bízva a megfelelő pályázati kiírásban, a sétálóutak felújítását és a színpad lefedését tervezik. Horváth Péter az ünnepség végén arra kérte a csornaiakat, hogy vigyázzanak az elkészült közösségi térre, mert azt nemcsak a felnőttek, hanem azok gyermekei és unokái is használni szeretnék.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 24.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.