Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Milyen évre számítanak a csornai hőszolgáltatónál?

A Csornai Hőszolgáltató Kft. a lakosságot, továbbá az intézményeket és közintézményeket szolgálja ki hőenergiával. Valamivel több, mint négyszáz lakásba juttatják el a meleget, ami főleg a Szent István térre és a Soproni úti otthonokra koncentrálódik. A nagyobb intézmények közé tartoznak az iskolák és az óvodák, valamint a kórház, és a rendőrség. Korábbi ipari fogyasztójuk 2011-ben vált le a rendszerről, s a tejpogyárat megelőzően a Mezőgép csornai gyáregysége, amely szintén  nagyobb mennyiségben használta fel a gőzt. A Seeburger-Rábaköz Konzervipari Kft. csak idényjelleggel, nyáron néhány hónapig veszi igénybe a szolgáltatást .
A fűtéshez földgázt és fűtőolajat használnak fel, melyek közül a legfontosabb az elsőként említett energia. A drágább fűtőolajat csak alternatív lehetőségként tartják meg, hogy mindig garantálják az ellátás biztonságát, mert volt már olyan időszak, amikor nem volt folyamatos a gázellátás. Száz százalékig nem lehet mindenre felkészülni, de a fűtőüzem leállásától azért nem tartanak, s hogy ne legyen gond a berendezésekkel, minden évben fejlesztik a korszerűnek mondható eszközöket. Az üzembiztonság érdekében a fűtőmű területén, valamint az ellátási helyeken rendszeresen elvégzik a karbantartási munkálatokat.


A kazánház területén több olyan műszaki berendezés található, amelynek meghibásodása nagyobb problémát jelenthetne, de a biztonsági eszközök jelzéseinek köszönhetően ezek is megakadályozhatók. A hatósági előírásoknak megfelelően időszakosan át kell vizsgálni a tüzelőberendezéseket, hogy azok minden szempontnak megfeleljenek, különben nem lehet kiállítani a hatósági bizonyítványt. A szerkezeti ellenőrzések és a nyomáspróbák a többi munkálatokkal együtt szintén dokumentálásra kerülnek, s ugyanúgy fokozott felügyeletet igényelnek a biztonsági készülékek.
A hidegebb téli hónapokban, amikor tartósan nulla fok alatt marad a hőmérséklet, a fokozottabb hőigény miatt a csúcsra járatás jobban igénybe veszi a berendezéseket. A hőszolgáltató munkatársainak ez nem jelent nagy változást, mert az enyhébb napokon is folyamatos műszakban dolgoznak, és az üzemvitel ugyanúgy fokozott figyelmet és helytállást kíván. Az egymást váltó kollégák átadják az információkat, hogy zavartalan legyen az üzemmenet.
A hőszolgáltató mb. vezetője a jövőre vonatkozóan elmondta: a tavalyi esztendő kiértékelése után lehet csak tervezni, figyelembe véve a kormány tízszázalékos rezsicsökkentési szándékát. – Megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy továbbra is hatékonyan működjünk a zavartalan szolgáltatás érdekében – fogalmazott Egyházy Péter. Az üzleti terv kialakításakor fog eldőlni, hogy milyen egyéb intézkedésekre lesz szükség, bár a mb. igazgató szerint eddig is szűkösen gazdálkodtak
Beküldés dátuma: 2013. 01. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.