Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Mikor lesz a következő önkéntes akció?

A “TeSzedd!” akcióhoz nemcsak hazánk, hanem az unió számos országa csatlakozott az elmúlt hetekben. Gyopáros Alpár elmondta: a környezetvédelmi kezdeményezés célja, hogy minél több önkéntes lásson neki a szemétgyűjtésnek. Az országgyűlési képviselő a Fidesz-KDNP, valamint a Fidelitas csornai csoportjával indult el, hogy megtisztítsák a város utcáit, tereit, valamint az iskolák és temetők környékét. Az egy időben, országszerte nagy csoportokat megmozgató akción több mint 160 ezer önkéntes vett részt – közölte az interneten elérhető adatokat a megszólaló. Az Önkéntesség Európai Éve nemcsak a környezetvédelemről és a rendrakásról szól, hanem arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy minél többször ajánlják fel segítségüket az emberek. Csornához hasonlóan, a környék több településén is egész családok vettek részt a megmozduláson. Gyopáros Alpár így reagált: egyre többen felismerik, hogy az illegális hulladéklerakók feltérképezése és a szemét felszámolása nemcsak a jelent, hanem a gyermekek jövőjét is meghatározza.
A cserkészektől nem idegen a környezettudatos gondolkodás és az élő természet óvása, hiszen többek között erre esküdnek fel a fogadalomtételkor. A tíz pontból álló törvényük egyik passzusa a természet szeretetéről szól. – Már alapítónk is azzal a gondolattal fordult hozzánk, hogy igyekezzünk a világot kicsit jobb állapotban hátrahagyni, mint amilyenben találtuk – szögezte le Szár Gyula Gergely csapatparancsnok, aki szerint az „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mozgalom épp erről szól. Mivel a cserkészek a meghirdetett  időpontban több vallási jellegű rendezvényre voltak hivatalosak, nem tudtak teljes létszámban kivonulni, de aki eljött, az lelkesen belevetette magát a munkába.
Major András jelezte, hogy a jövőben egyre több önkéntesek által szervezett programra lenne szükség. A mostani eset is példázza, hogy a spontán kialakult csoportok tagjai közt barátságok szövődnek, és a résztvevők ráadásul hasznosan töltötték a napot, melynek végén ezt a kérdést tették fel: Mikor lesz a következő önkéntes akció?
Beküldés dátuma: 2011. 06. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.