Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megyei elismerést kapott a biológiatanár

Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését. A csornai Széchenyi pedagógusa már a középiskolában tudta, hogy a biológia és földrajz szakokat választja.

Takácsné Nagy Gabriella biológia–földrajz szakos tanárt Hudy Endre igazgató vette fel a Széchenyibe (akkor nevén Bodnár Alajos Általános Iskolába), ahol napközis nevelőként kezdett, majd Cseh Lászlóné nyugdíjba vonulása után került a felső tagozathoz.
A csornai tanár a pécsi Janus Pannonius Tanárképző Főiskolán végzett. Általános iskolai és gimnáziumi évei alatt olyan pedagógusok oktatták, akik megkedveltették vele a természettudományos szaktárgyakat. Azóta is hálával gondol általános és középiskolai nevelőire; közülük Dreisziger Miklósné, Bognár Csabáné, Soós László és Somogyi Géza nevét említette.

Hosszú pályafutása során fel sem merült benne, hogy más intézményben kellene dolgoznia, mert elmondása szerint valamennyi vezetőjétől megkapta azt a lehetőséget, hogy szakmájában maximálisan kiteljesedhetett. A gyerekek nevelése szintén sok örömet szerzett neki. A növény- és állatvilág mellett az embertan is legalább olyan érdekes volt számára.
Az iskolarendszerben bevezetett változások sosem zavarták különösebben, mert tudomásul vette, ha új tanterv szerint kellett dolgoznia. Szerinte a tudományág alapjai sosem változnak, amely nagyban meghatározza az oktató-nevelő munkát. Az átalakulásokat úgy fogta fel, hogy esélyt kapott a megújulásra és szívesen tanulmányozta az új tankönyveket, valamint munkafüzeteket. A pedagógus nem hagyott ki egyetlen szakmai továbbképzést sem, ezenkívül önképzéssel fejleszti magát. Tanulóinak felzárkóztatása mellett mindig nagy hangsúlyt helyez a tehetséggondozásra, aminek legékesebb példái a megyei és országos versenyeken kiválósan teljesítő diákok.
A munkaközösség-vezető tanári pályájával párhuzamosan, két évtizeden keresztül a vöröskereszt tanárelnökeként vállalt jelentős szerepet városában. Segítette és támogatta a helyi erdei iskolaprogramot.

Beküldés dátuma: 2017. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.