Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megyei elismerés a testületi ülésen

A kapuvári képviselő-testület egyhangúlag fogadta el a közmeghallgatás keretében elhangzott, költségvetés helyzetéről és az adókról szóló beszámolót. Hámori György szerint mindez annak tudható be, hogy a büdzsé napi állása a képviselők és a lakosság előtt sem ismeretlen.

Kapuvár képviselő-testületének 2017. november 27-i ülésén, a napirend előtt Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke rangos elismerést adott át Szákovics Imrének: a kiváló hazai és nemzetközi sporteredményekkel büszkélkedő magyar és Európa-bajnok, a tavaly kiemelkedő sportmunkájáért „Bodor Ödön-díjban” részesült versenyhorgász sport tagozatban érdemelte ki a „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat”. Annak ellenére, hogy a horgászat kevésbé elterjedt ága a sportversenyeknek, Hámori György szerint a kapuváriak büszkék lehetnek arra, hogy mégis ilyen eredményesen képviseli valaki a városban.
A testületi ülés a közmeghallgatással folytatódott, melyen szót ejtettek a költségvetés III. negyedévi teljesítéséről, valamint beszámoló hangzott el az adóbevételek felhasználásáról. A polgármester a gyér lakossági érdeklődést azzal magyarázta, hogy a különböző sajtótermékekben rendszeresen beszámol a helyi büdzsé állásáról, tehát nem maradnak információ nélkül a téma iránt érdeklődők.
Hámori György szerint azért fontos, hogy a képviselők ismerjék a költségvetés napi állását, mert az adatokból arra is következtethetnek, hogy célkitűzéseik, rövid-, illetve hosszútávú terveik mennyire valóság közeliek. Rengeteg körülmény és munka befolyásolja egy-egy pályázat megvalósulását, ezért a városvezető csak akkor tárja a nyilvánosság elé, ha száz százalékban biztos annak létrejöttében.
Kapuváron az adófizetők jelentős része határidőre teljesíti kötelezettségeit. Tavaly az adózók száma csak kismértékben, ugyanakkor a város adóbevétele jelentősen növekedett, ami annak köszönhető, hogy a helyben működő cégek jól teljesítettek 2017-ben.
Hámori György nagyon jónak értékelte a Csitei Gábor vezetésével, valamint a művelődési központ munkatársai által működtetett Kapuvári Értéktár Bizottság munkáját.
A város polgármestere kilátásba helyezte, hogy még az idén össze kell majd hívni a rendkívüli ülést a pályázatok közbeszerzési eljárásainak kiírásai miatt, továbbá december 21-én még lesz egy rendes képviselő-testületi ülés.

Beküldés dátuma: 2017. 12. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.