Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megvalósuló tervek Kónyban

Befejeződött a Petőfi utcai óvoda részleges felújítása, valamint külső korszerűsítésen esett át a polgármesteri hivatal épülete. Régi vágya teljesült a lakóknak azáltal, hogy új aszfaltburkolatot kapott a nagy forgalmat bonyolító Vörösmarty utca 1,1 kilométer hosszú szakasza.
A következőkben azokról a folyamatban lévő, összességében negyedmilliárd forint értékű beruházásokról kaptunk tájékoztatást, melyeknek közbeszerzési eljárása elindult, illetve egy része már le is zárult. Öt nyertes projektről tudok beszámolni - tette hozzá Aller Imre.  Kétéves munka eredménye látszik beérni ezekben a tervekben, de van közöttük hosszú átfutású pályázat is, melyet még 2008-ban kezdeményeztek - hangzott az interjúban. A közel 5 hektáros Kerék-tó Szabadidő és Sportközpontban a turizmus élénkítése miatt hajtanának végre fejlesztést: hét közművesített pavilont, térburkolattal ellátott sétálóutat fognak építeni szeptember 30-i határidővel. Részleges beruházásra lehet számítani a Béke utcai általános iskolában: a vizesblokkok teljes korszerűsítését, valamint az intézmény önálló épületrészének megújítását szeptemberig történő végrehajtással tervezik. Az integrált közösségi és szolgáltató tér kialakítása a faluház 130 m2-es bővítését foglalja magában. A jobb kihasználás érdekében az épület belső szerkezeti átalakításon esik át, melynek köszönhetően másfélszer akkora lesz a befogadóképessége. Az átadás dátuma november végére szól, ugyanúgy, mint a következő, közel 20 millió forintos projekté, mely a régi szolgálati lakásból kialakított, faluház szomszédságában található idősek otthonára vonatkozik. Nappali ellátási formában 30 - 35-en veszik igénybe a szolgáltatásokat. A külső-belső felújítással párhuzamosan megoldják az akadálymentesítést, valamint önálló fűtési rendszert kap a központ. Több évi próbálkozás után megkapták a lehetőséget a Petőfi utcai óvoda korszerűsítésére, ezért készülnek a több helyiséget érintő bővítésre, melynek befejezését 2011-re időzítik. Kónyban egyelőre szurkolnak annak a pályázatnak, melyből a gyógyszertár előtti teret és az aszfaltos kézilabda pályát újítanák meg.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.