Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megvalósuló tervek Kónyban

Befejeződött a Petőfi utcai óvoda részleges felújítása, valamint külső korszerűsítésen esett át a polgármesteri hivatal épülete. Régi vágya teljesült a lakóknak azáltal, hogy új aszfaltburkolatot kapott a nagy forgalmat bonyolító Vörösmarty utca 1,1 kilométer hosszú szakasza.
A következőkben azokról a folyamatban lévő, összességében negyedmilliárd forint értékű beruházásokról kaptunk tájékoztatást, melyeknek közbeszerzési eljárása elindult, illetve egy része már le is zárult. Öt nyertes projektről tudok beszámolni - tette hozzá Aller Imre.  Kétéves munka eredménye látszik beérni ezekben a tervekben, de van közöttük hosszú átfutású pályázat is, melyet még 2008-ban kezdeményeztek - hangzott az interjúban. A közel 5 hektáros Kerék-tó Szabadidő és Sportközpontban a turizmus élénkítése miatt hajtanának végre fejlesztést: hét közművesített pavilont, térburkolattal ellátott sétálóutat fognak építeni szeptember 30-i határidővel. Részleges beruházásra lehet számítani a Béke utcai általános iskolában: a vizesblokkok teljes korszerűsítését, valamint az intézmény önálló épületrészének megújítását szeptemberig történő végrehajtással tervezik. Az integrált közösségi és szolgáltató tér kialakítása a faluház 130 m2-es bővítését foglalja magában. A jobb kihasználás érdekében az épület belső szerkezeti átalakításon esik át, melynek köszönhetően másfélszer akkora lesz a befogadóképessége. Az átadás dátuma november végére szól, ugyanúgy, mint a következő, közel 20 millió forintos projekté, mely a régi szolgálati lakásból kialakított, faluház szomszédságában található idősek otthonára vonatkozik. Nappali ellátási formában 30 - 35-en veszik igénybe a szolgáltatásokat. A külső-belső felújítással párhuzamosan megoldják az akadálymentesítést, valamint önálló fűtési rendszert kap a központ. Több évi próbálkozás után megkapták a lehetőséget a Petőfi utcai óvoda korszerűsítésére, ezért készülnek a több helyiséget érintő bővítésre, melynek befejezését 2011-re időzítik. Kónyban egyelőre szurkolnak annak a pályázatnak, melyből a gyógyszertár előtti teret és az aszfaltos kézilabda pályát újítanák meg.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.