Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Megújult a lakótelepi orvosi rendelő

Az elmúlt időszakban a város nagyon sok pénzt fordított az intézmények felújítására. 31 millió forint pályázati támogatásból és 5 millió forint önrészből újult meg nemrég a lakótelepi orvosi rendelő. A betegek és a szakszemélyzet is jól járt a beruházással.

Az átadóünnepségen Hámori György elöljáróban megköszönte Gyopáros Alpár támogatását, mert az országgyűlési képviselőnek nagy szerepe volt abban, hogy sikeresen pályáztak, és megkezdhették a beruházást. A polgármester szerint a lakótelepi orvosi rendelő korszerűsítése ékes bizonyítéka annak, hogy a városvezetés nemcsak a belterületi ingatlanok felújításával foglalkozik. Legalább olyan fontos, hogy a „peremkerületek” lakóközösségeinek javuljanak az életkörülményei és a betegek jobb színvonalú ellátásban részesüljenek. Az építkezés ideje alatt az egészségfejlesztési iroda egyik helyiségében tartották a rendelést. A háziorvos megköszönte, hogy a páciensek türelemmel viselték a szűkösebb körülményeket, aminek köszönhetően zökkenőmentes volt a betegellátás. A doktornő munkáját egy körzeti nővér és egy asszisztens segíti. A korábbi, korszerűtlen épületet nem lehetett felfűteni, ezért gyakran fáztak az ott tartózkodó személyek,
– Csak a miénk ez az épület – fogalmazott dr. Benedek Zoltánné dr. Vincze Eszter, majd elmondta, hogy a több mint 36 millió forintos beruházásnak köszönhetően minőségi javulás ment végbe az orvosi rendelőben. A tavaly júniusban kezdődő munkálatok során körbeszigetelték az épületet, megtörtént a nyílászárócsere, a ház új burkolatot kapott, mindezeken felül modern orvosi műszerek segítik az egészségügyi dolgozók munkáját. Az új berendezések használatával csökken a betegutak száma, mert egyre több vizsgálatot lehet helyben is elvégezni.

– Ahol az önkormányzat ilyen komoly figyelmet és nem kevés pénz fordít az orvosi rendelőkre, ott ez a hozzáállás a lakosság közérzetének javulását eredményezi – hangsúlyozta a háziorvos.

Beküldés dátuma: 2019. 04. 17.

Kapcsolódó hírek

  • Változások a kiskórházak életében

    Teljes ágykihasználás mellett működik a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet rehabilitációs részlege, ami kisebb várólistát eredményezett.

További hírek