Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Megújult a beledi játszótér

Az óvodában tavaly és idén olyan játékokat cse-réltek le, amelyeket még a jelenlegi polgármester is használt gyermekkorában. Komoly fejlődés ta-pasztalható a településen, és a 2022-es Glóbusz-napon a felújított városi játszóteret is átadták.

– A pünkösdi fesztivál után a Glóbusz-nap a legrangosabb városi rendezvény Beleden – fogalmazott Major Jenő, aki szerint nagyon hiányoztak már az embereknek a Glóbusz-naphoz hasonló rendezvények, melyek a koronavírus-járvány miatt maradtak el több éven át. Beled polgármestere megjegyezte: Még jó, hogy Zsiray Dénes szerzett már annyi rutint és nem felejtette el, hogy mi szükséges egy ilyen nap megszervezéséhez. Korábban csak sportprogramokat és zenés összejöveteleket tartottak, később viszont kiegészült a veterán járművek találkozójával, idén pedig ebből az alkalomból adták át a felújított játszóteret.

– Negyedszázada készült el ezen a helyen a korábbi játszótér, mely évek óta megérett a cserére, ami most sikerült. Köszönet érte a Magyar Falu Program pályázatának, melyből 5 millió forintot kaptunk a megvalósításra – mondta Major Jenő, majd azt az ígéretet tette, hogy folytatni fogják a korszerűsítést, bár más ütem szerint. Belednek nem kell szégyenkeznie, mert az elmúlt öt-hat évben az óvodát is beleszámítva ez a negyedik olyan létesítmény, ahol teljesen megújulnak a játékok – tette hozzá.
Zsiray Dénes önkormányzati képviselő a gyerekeket fordulva mondta: – Gyertek reggel, délben, este és maradjatok sokáig.

Beküldés dátuma: 2022. 07. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek